Meghan anklagas för rena lögner hos Oprah

Znyheter

Få intervjuer har fått så mycket uppmärksamhet
Men nu kritiseras innehållet i Oprahs samtal med Meghan – som anklagas för lögn av både kända journalister och sin egen syster.
– Jag skulle inte ens tro på henne om hon läste vädret, säger programledaren Piers Morgan.

[/caption]

Presskårens reaktioner kan delas upp i två läger. De som har empati och de som fördömer och menar att hertigparet till viss del far med osanning för egen vinnings skull.

[/caption]

Uttalandet som fått mest uppmärksamhet i efterhand rör Meghans, 39, och Harrys, 36, son, Archie, 1. Hertiginnan hävdar att någon i kungafamiljen uttryckt oro över färgen på Archies hy.

LÄS MER: Drottning Elizabeth slår tillbaka mot rasist-anklagelser

Tv-drottningen Oprah Winfreys intervju med prins Harry och Meghan sågs av miljontals tittare.

Det som redan går isär är tidpunkten för uttalandet. Enligt Meghan skedde det när hon var gravid. När sedan Harry kommer in i sändningen uppger han att samtalet ägde rum innan bröllopet  Uppgifterna går därmed inte ihop.

Och just det utlåtandet är något som journalisen och programledaren Piers Morgan, 55, helt sonika vägrar tro på.

– Att hon målar upp kungafamiljen som ett gäng rasister är den värsta anklagelsen mot dem som jag någonsin hört i hela min karriär, sa han i tv-programmet ”Good Morning Britain” och fortsatte med att anklaga Meghan för lögn.

– Jag skulle inte ens tro på henne om hon läste upp vädret.

LÄS MER: Prinsessan Madeleines festliga kalas för Adrienne

Men nu anklagas Meghan för att hon stundtals for med osanning under intervjun.
Harry och Meghans intervju kan ses som en förödande förolämpning mot den brittiska monarkin. Visst finns det ett flertal som väljer att ta parets parti. De talar om hur stort det är att de vågar säga sitt om rasism, om det nu verkligen var det?

Andra menar att frågan till prins Harry kanske ställdes av ren nyfikenhet och inte alls hade några rasistiska undertoner.

LÄS MER: Meghans fula öknamn på drottningen avslöjat

Journalisten och programledaren Piers Morgan är en av de som kritiserat Meghan mest.

I en krönika i New York Post riktar journalisten Maureen Callahan svidande kritik mot både Meghans uttalanden och uppförande under intervjun, och menar att den är full av ”skitsnack”.

– Inte sedan gnälliga uttalandet ”det inte är många som frågat om jag är okej” mitt bland svältande, utfattiga barn i Sydafrika har vi fått höra ett så tondövt uttalande från gamle gode Megs, det eviga offret, skriver hon.

LÄS MER: Prinsessan Sofias märkliga val får alla att undra

Även Meghans syster Samantha Markle menar att hon inte talar sanning.

Det finns många tvivel på just sanningshalten i det hertiginnan påstår. Bland annat har Meghan tidigare sagt att halvsystern bytte efternamn till Markle när hon började dejta Harry – men dokument visar att Samantha hette Markle redan 1997.

– Jag var en Markle före henne, säger Samantha Markle, 56, till Edition Inside.

– Jag förstår inte hur hon kan säga att hon inte känner mig och att hon bara var ett barn. Vi har bilder på oss ihop som sträcker sig över ett helt liv, fortsätter Samantha Markle.

Samtidigt så visade hon upp den senaste bilden på halvsystrarna ihop – som togs för 13 år sedan i samband med att Samantha tog sin collegeexamen.

LÄS MER: 99-åriga prins Philip akut hjärtopererad

Meghan Markle påstod att hennes syster tog namnet Markle efter att hon träffade prins Harry – något som inte stämmer.

Meghans pappa, Thomas Markle, 76, intervjuades under tisdagsmorgonen i brittiska ITV, samma kanal som visade intervjun. Där berättade pappan bland annat att han inte talat med sin dotter sedan före bröllopet, 2018.

– Senast vi pratade, eller vi sms:ade faktiskt, låg jag på sjukhus efter en hjärtattack, berättar han.

– Vi sa i princip hejdå, fortsätter han.

Vad gäller Meghan Markles mycket uppmärksammade påstående att medlemmar ur den kungliga familjen vid flera tillfällen diskuterat sonen Archies hudfärg – innan han ens var född, kallar Thomas Markle för ”nonsens”.

– Den där grejen om hur mörkt barnet skulle bli, jag gissar och hoppas att det bara var en plump fråga från någon. Det kan ha varit så enkelt snarare än att de ska vara totala rasister, avslutar han.

Även Storbritanniens premiärminister Boris Johnson, 56, gör diskret ett uttalande.

– Kanske är det bästa jag kan säga att jag alltid haft den högsta beundran för drottningen och den enande roll hon spelar för vårt land och för vårt samvälde, säger premiärminister han enligt The Independent.

LÄS MER: Så döljer Silvia otäcka skadan

Drottning Elizabeth har gått ut med ett uttalande efter att Meghan utmålat hennes familj som rasister.

Carole Malone, 66, Daily Express, ser Meghan och Harry som offensiva:

”Hon” (Meghan) trodde ”ärligt” den så kallade firman bara var ute efter sitt bästa. Harry sa till Oprah att han fruktade att det som hände med sin mamma skulle hända med sin fru, att ”historien skulle upprepas”. Det är för mycket!  Meghan gjorde den kungliga rollen i 20 månader. Diana var med i 17 år, de fyra sista utan säkerhet eller skydd. Så ja, hon var belägrad. Det var inte Meghan. 

Även Andrew Morton, 68, som skrev prinsessan Dianas biografi, nu medarbetare på The Sun, har sina betraktelser. Han berättar att gång efter gång talade Meghan på samma sätt och med samma känslor som den i dag avlidna prinsessan.

– Det var kusligt!

LÄS MER: Britternas skarpa uppmaning till Harry och Meghan

Meghan Markle har tagit avstånd från sin far efter att han samarbetade med brittiska tabloider.

Det har även spekulerats huruvida Meghans val av frisyr var uträknad. Samma frisyr med mittbena hade Wallis Simpson.

Det var en amerikanska som kom in som ett yrväder och fick drottning Elizabeths, 94 farbror kung Edward VIII att vilja abdikera 1936.

Lägger man ihop likheten med Dianas sätt att tala och Wallis frisyr samt att Meghan i grunden är skådespelare kan man börja undra. Var hon så naiv som hon framstår i intervjun?

I pressen har det även gjorts andra uttalanden såsom att Meghan förtjänar en Oscar för den så väl genomförda föreställningen.

Enligt en opinionsmätning som Sky News gjort finns ingen egentlig enighet bland det brittiska folket. 47 procent tycker intervjun var olämplig och 21 procent som tyckte den var lämpligt. De resterande har ingen åsikt.

LÄS MER: Prinsessan Sofias stora oro efter gravidbeskedet

Thomas Markle blev intervjuad efter Oprah-programmet och menade att rasistanklagelserna mot kungafamiljen var ”nonsens”.

Men i slutändan handlar det mera om känslor gentemot monarkin än fakta.

Hertigen av Sussex har sagt att han inte hade något annat val än att teckna miljonavtal med Spotify och Netflix eftersom hans ”familj bokstavligen drog in hans pengar” förra året.

Vissa kommer att se detta som en strävan efter ekonomiskt oberoende. Andra kommer att påpeka att hans far betalade parets räkningar året innan – samtidigt som de var upptagen med att registrera varumärkesansökningar för ”Sussex Royal” samt evenemang, böcker, brevpapper, strumpor och kläder.

LÄS MER: Kungen och Silvias stora sorg på årsdagen

”Jag skulle inte ens tro på Meghan om hon läste vädret” dundrade Piers Morgan i ”Good Morning Britain”, programmet han nu tvingats lämna på grund av sina kommentarer.

Meghan berättade att hon känt sig som fånge i kungahuset där man omhändertog hennes pass, nycklar och till och med hindrade henne från att äta lunch på stan när hon ville.

Senare sa hon att kungafamiljen inte alls intresserade sig.

– Det fanns ingen vägledning. Det finns inget av den utbildningen som kan finnas för andra familjemedlemmar. Det var inte något som erbjöds mig, säger hon.

Drottning Elizabeth, 94, gick under gårdagen ut med en kommuniké genom Buckingham Palace där hon bemötte Meghans rasistpåhopp.
– Vissa minnen kan skilja sig åt, var en av hennes kommentarer.

LÄS MER: Meghans historiska attack under skandalintervjun
LÄS MER: Så firas kronprinsessan Victorias namnsdag
LÄS MER: Prins Harrys nya avslöjande väcker irritation

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter