Mette-Marit om sin vilda revolt under tonåren

Utländskt

Mette-Marits nya bok är här.
I samband med lanseringen berättade kronprinsessan om sin revolt under tonåren.
Och hur hon rakade av allt sitt hår.

[/caption]

Av: Johan Persson | Bilder: TT | Publicerad: 2019-09-04

Kronprinsessan Mette-Marit, 46, har haft en skön och avkopplande sommar. Hösten inleddes med en fin ceremoni då hennes och kronprins Haakons, 46,  dotter prinsessan Ingrid Alexandra, 15, konfirmerades.

[/caption]

Nu är Mette-Marit tillbaka på jobbet och hon börjar med sin egen boklansering.

LÄS MER: Mette-Marits svåra lungsjukdom blir allt värre

I och med att kronprinsessan är ambassadör för den norska litteraturen tackade hon glatt ja när hon fick frågan om att vara redaktör för novellsamlingen ”Hemlandet och andra berättelser”.

Kronprinsessan Mette-Marit lanserar sin bok där hon har varit redaktör.

När Mette-Marit presenterade boken berättade kronprinsessan naket och ärligt om hur hon gjorde revolt som tonårstjej, uppger Verdens Gang.
– Jag växte upp i en familj som var en poster-familj för framgång, men vi i huset visste att det inte var sant. Idag kan jag säga att jag är glad över att ha den upplevelsen med mig, när det trots allt gick bra för oss, säger Mette-Marit enligt tidningen rapporterar Expressen.

I samband med lanseringen av boken avslöjar Mette-Marit att hon gjorde revolt som tonåring.
LÄS MER: Prins Joachims nya spännande liv i Frankrike

Under trean i gymnasiet rakade hon av allt sitt hår.
– Jag började se att min barndom hade gjort någonting med mig, och jag gick igenom en fas där jag hade så mycket smärta och det kom ut i ilska och sorg. Tills jag reste till Australien hade jag varit världens mest samvetsgranna tjej, jag var väldigt snäll. Då sa det bara stopp, jag kunde inte göra mer, åtminstone kunde jag inte uppfylla alla de förväntningar som andra hade på mig.

Mette-Marit är ambassadör för den norska litteraturen.

Mette-Marit är omtyckt av norrmännen. Dessvärre har hon brottats med problem kring sin hälsa, bland annat en tuff lungsjukdom, som tvingat henne att dra ner på de representativa uppdragen för den norska kungafamiljen.

Den nya boken släpps i samband med att Norge är värdland för den stora bokmässan i Frankfurt.

LÄS MER: Drottning Silvia spred värme på ”De gamlas dag”
LÄS MER: Sjukdomsdrabbade kungavännens vackra bröllop
LÄS MER: Prinsessan Madeleine laddar för årets kungafest i New York

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheter

Mer om Utländskt