Paret svänger: Madeleines Nobel-chock med Chris

Kungafamiljen

Än svänger det hit och än svänger det dit.
Nu har prinsessan Madeleine och hennes make drabbats av eftertankens kranka blankhet.
De omstridda kungligheterna kommer trots allt fira Nobeldagen.

[/caption]

Av: Emma Andersson | Bilder: TT | Publicerad: 2023-11-09

Dessvärre har alla sanna rojalister tvingats vänja sig vid att prinsessan Madeleine, 41, och hennes make, Chris O’Neill, 49, har lite svårt för att uppbåda det engagemang som krävs för att vara en kunglighet.

Visst, det är långt från Florida till Sverige men det är inte en logistisk omöjlighet att närvara lite oftare än vad paret gör när det är dags för kungliga åtaganden.

Nobeldagen den 10 december är årets absolut viktigaste dag för vår monarki och dess legitimitet som statsskick.

LÄS MER: Prins Daniels efterlängtade revansch mot kungen

Det är synd att hovet inte inser vilket otroligt PR-värde det vore för Sverige och kungahuset om den undersköna prinsessan kunde närvara vid Nobelmiddagen. Bild: Christine Olsson/TT

Det blev inte minst tydligt när vår älskade monark lät antyda att han kanske skulle utebli från Nobelprisutdelningen om Rysslands och Vitrysslands ambassadörer skulle vara inbjudna.

Som bekant hade Nobelkommittén drabbats av kollektivt hjärnsläpp när man förkunnade att de länderna tillsammans med skurkstaten Iran skulle vara på plats.

Hovet lät meddela att kungen övervägde om han skulle närvara. Efter det dröjde det mindre än ett dygn innan den pinsamma Nobelkommittén backade ner från sitt sanslöst idiotiska beslut.

LÄS MER: Bilderna avslöjar Madeleines plötsliga utseendeförändring

Här är Chris på Nobelmiddagen och han verkar ha svårt att hitta sin plats. Det är märkligt att amerikanen, som ju ska vara av lite finare börd, har så förbenat svårt att föra sig i sociala sammanhang. Bild: Henrik Montgomery/TT
Därför är det trist att vi i princip aldrig ser prinsessan Madeleine och Chris O’Neill på Nobelfestligheterna – kungafamiljen är aldrig viktigare än då.

– Det här blir fjärde året som prinsessan Madeleine är frånvarande och sjätte året för prinsessmaken Chris, skriver Svensk Damtidning.

Hovet menar på att avståndet mellan USA och Sverige är för långt – å andra sidan är det ju knappast en överraskning att Nobeldagen infaller den 10 december varje år och det är ju inte så att prinsessparet behöver åka med häst och vagn och sedan ångfartyg till Sverige.

– Prinsessan och henens familj bor i USA och avståndet är för långt för att resa till Nobelfesten. Den representeras av andra delar av kungafamiljen, har hovets strävsamma informationschef Margareta Thorgren, 60, konstaterat tidigare.

LÄS MER: Victorias hemliga medarbetare – här avslöjas hon på bild

Chris O’Neill verkar tro att han är på en begravning medan de andra gästerna har trevligt. Amerikanen borde gå i något slags etikettskola under Margareta Thorgrens ledning. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Även i år är det samma visa – det blir ingen närvaro av Madeleine och Chris i Stockholm. Nu har dock paret gjort en helomvändning – men med en skruv.

Man kommer hedra Nobelpriset med sin närvaro – men inte i Blå hallen.

Paret kommer istället åka till det svenska ambassadörsresidenset i Washington D.C. och vara med vid den traditionsenliga Nobelmiddagen som hållits där sedan över 20 år tillbaka.

– Prinsessan Madeleine och herr Christopher O’Neill närvarar vid ambassadörens middag som hålls i närvaro av de amerikanska nobelpristagarna, skriver informationsavdelningen i ett mail till Svensk Damtidning.

Man får vara glad för det lilla. Det blir trots allt lite valuta för alla skattemiljoner som öses över paret varje år.

[/caption]
Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen