Prins Albert och Charlènes magiska insats i krisen

Znyheter

Prins Albert och hans hustru Charlène gör något unikt.
Nu efterskänker de sitt apanage till landet.
Allt för att stötta Monaco i coronakrisen.

[/caption]

Det har stormat rejält i det kungliga furstendömet Monaco. Tragedier, rykten om splittring och senast det hemska coronaviruset har satt dem i gungning.

[/caption]

Men nu går furstendömet i bräschen och hjälper sitt land på ett beundransvärt sätt.

LÄS MER: Prinsessan Isabella charmar hela Danmark

Prins Albert och Charlène har beslutat sig för att skänka en stor del av sitt apanage för att stötta Monaco i coronakrisen.

Allt om Kungligt har tidigare skrivit om den tuffa tiden furstinnan Charlène, 42, gått igenom. I slutet av förra året blev hennes far svårt sjuk och sedan miste hon två av sina nära vänner.

Samtidigt kom frågan om allt stod rätt till i äktenskapet? Charlène hade varit på plats vid statsbesök i Japan men ändå inte valt att närvara. Dessutom såg hon mycket tärd och ledsen ut när hon visade sig vid prins Alberts, 62, sida.

LÄS MER: Nya utspelet: Prins Harry och Meghan bannlysta

Det har gått mycket rykten om problem i äktenskapet mellan prins Albert och Charlène som sett närmast sjuklig ut vid sin makes sida.
När vi stegade in i 2020 hoppades alla att ett lugn skulle infinna sig hos paret.

Då kom nästa tunga smäll.

Prins Albert insjuknade i covid-19 och isolerades ifrån familjen. Monegaskerna bad och led. Prinsen uttryckte under insjuknanden sin längtan efter att få krama sina barn. Nu är Albert tack och lov friskförklarad och familjen är äntligen återförenade.

LÄS MER: Silvias nya tunga motgång i corona-karantänen

Prins Albert och hustrun Charlène är kända för sitt välgörenhetsarbete.

Paret vill nu hjälpa och gör något extraordinärt. De står enade i kampen mot covid-19 och efterskänker en stor del av sitt apanage, närmare 40 procent, till landet. Det innebär att kungligheterna istället för att få 13,5 miljoner euro nu endast tar emot 8 miljoner.

En insats som de hoppas och tror kommer att hjälpa Monaco ut ur krisen. Nu återstår det att se om fler monarker kommer att följa samma lysande exempel.

LÄS MER: Nya supersöta bilderna på prins Louis
LÄS MER: Prinsessan Sofias hjältemodiga insats i vården
LÄS MER: Drottning Margrethes fantastiska 80-årskalas

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter