Silvias nya tunga motgång i corona-karantänen

Kungafamiljen

Ett tungt besked för drottningen i karantän.
Silvia tvingas avstå den fina och stolta traditionen.
Nu gör kungligheten sitt bästa för barnens väl.

[/caption]

Drottning Silvias, 76, hängivna och djupt kända engagemang för de minsta i vårt samhälle är väl känt. Den vackra kungligheten tar varje chans hon får att hjälpa barn och hennes trägna arbete med Childhood Foundation är väl känt.

[/caption]

Den här tiden på året är väldigt speciell för drottning Silvia för det är nu i dagarna hon brukar ha det stora nöjet att traditionsenligt köpa årets första majblomma.

LÄS MER: Så lever kungafamiljen under coronakrisen

Drottning Silvia är mycket engagerad i frågor som rör våra allra minsta.

En rörande och fin ceremoni brukar hållas i prinsessan Sibyllas eller prins Bertils våning på Kungliga slottet i Stockholm.

Drottningen brukar ta emot de utsända barnen och göra det första symboliska inköpet av majblommor – för ett år sedan slog kungligheten till på stort och köpte hela 14 blommor, Silvia är ju numera välsignad med flera barnbarn gubevars.

LÄS MER: Det här visste du inte om drottning Elizabeth

Så här är vi vana att se drottning Silvia vid den här tiden på året. Kungligheten brukar köpa årets första majblomma av barn på slottet.
I år blir det tyvärr ingen ceremoni på grund av corona-krisen. Drottningen och kung Carl Gustaf, 73, försmäktar just nu i karantän på Stenhammars slott utanför Flen.

För Silvia är det ett sorgligt och tungt besked och tillvaron blir allt svårare för den vackra tyskan.

LÄS MER: Kungavännen hårt drabbad av coronaviruset

Diplomceremonin för Majblomman 2019 med drottning Silvia på Kungliga slottet.

Det blir inte heller några majblomme-försäljande barn på våra gator och torg, allt på grund av det förhatliga kinesiska coronaviruset. Det är första gången sedan 1907 som traditionen ställs in.

LÄS MER: Nya supersöta bilderna på prins Louis

Här ser man verkligen hur glad drottning Silvia är efter att ha köpt majblommor.

Tanken är att blommorna ska säljas av barn i höst istället. Det går dock redan nu att stötta vid digitala hjälpmedel sker en insamling till förmån för Majblommans arbete mot barnfattigdom i Sverige.

LÄS MER: Hovets besked om prinsessan Christinas hälsa

Drottning Silvia vid diplomceremonin för Majblomman 2019. Det går inte att miste på att Silvia älskar att umgås med barn.

Drottning Silvia har redan bidragit med en rejäl slant.
– Barnfattigdomen i Sverige tar ju inte paus, tvärtom behövs vi mer än någonsin nu. Många hör av sig och vill göra en insats för Majblomman eftersom de förstår detta. Vi går därför ifrån vår grundidé, att det bara är barn som ska samla in pengar. Vi behöver varje krona just nu. Alla bäckar små räknas och vi uppmanar alla att starta en egen insamling – idrottsklubbar, privatpersoner, småföretagare, näringsliv, bokklubbar, syjuntor och träningsteam, säger Majblommans generalsekreterare Tove Lindahl Greve till Svensk Damtidning.

LÄS MER: Drottning Elizabeths överraskande återförening med Meghan
LÄS MER: Prinsessan Sofias hjältemodiga insats i vården
LÄS MER: Prins Charles privata kock avslöjar allt

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen