Prins Carl Philips mobbare ångrar sig efter attacken

Kungafamiljen

Ren och skär mobbing.
Nu medger skaparna av humorprogrammet ”Hey baberiba” att man gick för långt.
Peter Magnusson erkänner att man mobbade prins Carl Philip.

[/caption]

TV4 hade stora framgångar med ”Hey baberiba” som sändes från 2003 till 2005. Programmet innehöll flera sketcher som inte alla var oävna. Ett stående inslag var om ”familjen” där man gick loss på medlemmarna i kungafamiljen.

[/caption]

Speciellt prins Carl Philip, 43, blev förlöjligad.

LÄS MER: Kung Charles utsträckta hand till Harry efter jättebråket

Prins Carl Philip tog mycket illa vid sig när det skämtades i tv om honom som person. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Nu medger komikern Peter Magnusson, 49, att man kanske gick för långt med Carl Philip – emellanåt kom framställningen av honom som rena mobbningen.

– Vi kunde vara lite för vulgära ibland mot alla möjliga kändisar som vi gjorde narr av, och så här långt senare kanske man kan tycka att det där kanske inte var det skarpaste. Och Carl Philip var vi lite elaka mot, det var vi, säger Peter Magnusson i dokumentärserien ”Kungen med två ansikten”, rapporterar Expressen.

I dag inser Peter Magnusson att man kanske kom att gå för långt trots allt. Humor och satir är svåra vapen att hantera. Självfallet ska makthavare och andra kändisar tåla att skojas med – annars vore det ett tråkigt samhälle vi lever i.

LÄS MER: Därför flyttar prinsessan Madeleine hem till Sverige

Det var i TV4:s humorprogram ””hey baberiba” som kungafamiljen hånades i inslaget ”Familjen”. Bild: TV4
Det gäller dock att man är på rätt sida gränsen, annars kan det slå över i ren mobbning. I fallet med Carl Philip gick det nog trots allt för långt.

– Vi fick en del kritik, jag tror av kungen i något sammanhang, kring Carl Philip, vi var lite extra elaka mot honom, antar jag, och gjorde honom superkorkad och barnslig, infantil och om det kan jag bara säga. Det är sant, det är rätt, det var fånigt, vi var lite vulgära där, konstaterar Peter Magnusson.

Kung Carl Gustaf, 76, är den förste att medge att han tål att det skojas om honom, men i ”Hey baberiba” drogs det kanske ett varv för mycket.

LÄS MER: Victoria i läckert knallrosa strålade glatt på toppmöte

Komiker Peter Magnusson medger att gänget i ”Hey baberiba” mobbade prins Carl Philip. Bild: Janerik Henriksson/TT

Hans majestät var inte road.

– Visst kan man skämta om oss kungligheter. Man ska kunna tåla ett skämt, men inte systematiskt för då blir det personförföljelse. Det är inte så jätteroligt att dagen efter att vi blivit hånade i tv, ställa sig upp i något sammanhang och hålla ett seriöst föredrag. Och då står det en massa barn och vrider sig av skratt bara man visar sig, har kungen berättat i en intervju med tidningen Chef.

Prins Carl Philip är en timid ung man och han vill inte bråka. Men han har avslöjat att sketcherna i ”Hey baberiba” sårade honom och att det är något han bär på än i dag.

– Som alla andra så tittar vi på tv och då kanske vi snubblade över programmet. Det har påverkat mig, min familj och självklart omgivningen. I en sketch spelade du mig och hittade inte hem. Det finns med mig fortfarande när jag handlar mat, berättade Carl Philip när han var med i ”Hellenius hörna” i TV4.

LÄS MER: Prins Carl Philips och Sofias härliga vinteröverraskning
LÄS MER: Blixtskilsmässan som chockar kungafamiljen
LÄS MER: Drottning Silvias okända kändisväninna träder fram

[/caption]

Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen