Prins Daniels första viktiga uppdrag på nya året

Znyheter

Det var en allvarsam prins Daniel som invigde Antidoping Sveriges verksamhet.
Talet var klart och konkret.
En uppmaning till Sveriges idrottare att följa reglerna.

[/caption]

Av: Josephine Edelskog | Bilder: Kungahuset, TT | Publicerad: 2021-01-12

I mörkblå kostym stod prins Daniel, 46, inne på Haga slott och förmedlade budskapet om att alla ska ha möjlighet att delta och tävla på lika villkor. Bryter man mot reglerna får man ta konsekvenserna. Det är oavsett vem eller var man är.

[/caption]

Prins Daniel har alltid varit aktiv inom idrotten. Att få folk att röra på sig har varit ett kall. Innan han träffade kronprinsessan Victoria, 43, drev han flera gymverksamheter. Det var även där han träffade sin kärlek.

LÄS MER: Prinsessan Madeleines hemliga plan inför hemkomsten

Prins Daniel har alltid haft  idrott som ett stort intresse.

Kronprinsessan uppmanades och pushades av sin lillasyster att besöka något gym. Prinsessan Madeleine, 38, tipsade då sin storasyster om Master Training. Den blivande regenten lyssnade till rådet och Daniel Westling blev hennes personliga tränare och där växte känslorna sakta men säkert fram. Två månader in i träningen tog Daniel mod till sig och ställde frågan.

LÄS MER: Hertiginnan Kate hyllade folket på sin födelsedag

Prins Daniel träffade kronprinsessan Victoria när han var hennes personlige tränare på gymet Master Training.
Han frågade om hon vill komma med till Globen och se Britney Spears konsert. Dagen var den 9 november 2000. Och Victoria sa ja.

Både kronprinsessan och prins Daniel har fortsatt att driva frågan om det viktiga att hålla formen, bland annat i sin organisation Generation Pep.

LÄS MER: Mette-Marit skadad – mystisk tystnad om olyckan

Idrott ligger prins Daniel varmt om hjärtat. Här kramar han om Björn Eriksson, Riksidrottsförbundets ordförande.

Genom Antidoping Sverige ska man försvara alla idrottsutövares rätt att delta i en idrott fri från doping. Det sker via olika medel på alla nivåer inom idrotten.

– Idrotten är till för alla. Där ska alla få möjlighet att delta och tävla, på lika villkor. Bryter man mot reglerna får man ta konsekvenserna – och de konsekvenserna ska också vara på lika villkor. Oavsett vem eller var man är, sa prins Daniel och fortsatte:

– Vi vill alla ha en ren, sjyst och rättvis idrott. Och ska vi nå dit måste vi ha ett effektivt antidopningsarbete överallt i världen. Den nya världsantidopningskoden är ytterligare ett steg på vägen mot det målet.

LÄS MER: Drottning Sonja i tårar efter fruktansvärda olyckan
LÄS MER: Drottning Elizabeth och prins Philip vaccinerade
LÄS MER: Systern hotar att avslöja allt om Meghan Markle i ny bok

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheter

Mer om Znyheter