Prins Daniels nya avslöjande om dödliga sjukdomen

Kungafamiljen

En dödlig sjukdom och till slut blev det ohållbart.
Nu kommer prins Daniel med nya avslöjanden.
Och kungligheten gör det i tv.

[/caption]

Prins Daniel, 45, föddes med fel på njurarna. Hela hans uppväxt präglades av sjukdomen som bland annat bidragit till att kungligheten alltid varit extremt restriktiv med alkohol och i många år tvingades han gå i dialys.

[/caption]

2009, samma år som prins Daniel och kronprinsessan Victoria, 42, förlovade sig, gick prinsen på livsnödvändig dialysbehandling flera dagar i veckan. Allt skedde i största hemlighet. Till slut blev det ohållbart – prinsen behövde få en helt ny njure.

LÄS MER: Prins Harrys rörande hälsning till mamma Diana

Pappa Olle Westling, 74, bedömdes vara den mest lämpliga donatorn och han tvekade aldrig – med risk för sitt eget liv la han sig på operationsbordet och såg till att hans älskade son fick en ny njure.

Nu kommer prins Daniel att berätta mer om sin njursjukdom i ett tv-program.

För prins Daniel var det omvälvande upplevelse att få en ny njure.
– Det är ju lite djävulskt med njursjukdom att den smyger sig på en. Man tänker inte på det. Men när man får ett nytt organ blir det som att man är 20 år yngre, säger prins Daniel i ett kommande program av ”Fråga Doktorn” på SVT där kungligheten medverkar, rapporterar Expressen.

LÄS MER: Prinsessan Sofias superstylist får nytt toppjobb

Inslaget i ”Fråga Doktorn” gjordes i maj i år i samband med att prins Daniel besökte Karolinska universitetssjukhuset där han opererades för tio år sedan.

Själva dramatiken kring njurtransplantationen har inte riktigt framkommit ännu och att Daniel väljer att komma med nya avslöjanden kring sin dödliga sjukdom ska ses i ljuset av hans engagemang för att få människor bli mer benägna att donera organ.
– Man måste ställa sig frågan: Är jag villig att ta emot organ? Då måste svaret vara lätt: Då är jag villig att ge också. Och tänka på sina barn, säger prins Daniel i SVT.

Efter sin njurtransplantation tvingas prins Daniel dagligen ta mediciner.
LÄS MER: Noppes änka redo att möta stora kärleken igen

Att prins Daniel, som själv är en engagerad småbarnsförälder, relaterar just till barn är inte förvånande.
– Tänk vilken frustration och sorg om man har ett barn som är sjukt och inga organ finns att tillgå, säger prinsen känslosamt.

LÄS MER: Kungens allvarliga kris på Stenhammars slott
LÄS MER: Eva O’Neill avslöjar hemligheten för Silvia
LÄS MER: Stort kändis-stöd till kungafamiljens strokedrabbade vän

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen