Prins Harrys vilda vrede under rättegången i London

Utländskt

Stora ord från en liten man.
En fly förbannad prins Harry är mitt inne i en rättsprocess.
Nu tror kungligheten att utgången kommer påverka hela Storbritannien.

[/caption]

Prins Harry, 38, verkar ha fått en släng av något slags storhetsvansinne. Den skandaliserade kungligheten är just nu mitt uppe i en rättsprocess.

[/caption]

Återigen är kung Charles, 74, yngste son arg och bitter.

LÄS MER: Camillas supersuccé på resan med kung Charles

Prins Harry uttalar sig nu om kriget han för mot den engelska pressen. Bild: Kin Cheung/AP/TT

Han har stämt mediehuset Associated Newspapers och nu anser den rödlätte kungligheten att alla britter bör vara oroliga över vad som händer om han skulle förlora.

– Då är det kört för hela landet, skriver prins Harry enligt Telegraph, rapporterar Expressen.

Prinsen har flugit till London från sitt hem i Los Angeles för att vara på plats när rättegången inleds. Prins Harry har gått samman med flera andra kända personer i sin stämning.

LÄS MER: Drottning Silvia hastigt sjuk – hovet går ut med diagnosen

Prins Harry är fly förbannad och tillsammans med några kändisvänner har han stämt ett mediebolag som äger flera stora brittiska tidningar. Bild: Kirsty Wigglesworth/AP/TT
Elton John, 76, och skådespelerskan Elizabeth Hurley, 57, är några andra kändisar som slagit sig ihop med prinsen i sin strävan att stämma mediehuset Associated Newspapers som man menar gjort intrång i deras privatliv med hjälp av olagliga metoder.

Mediehuset anklagas bland annat för att ha avlyssnat telefoner och även placerat ut avlyssningsutrustning och dessutom lurat till sig känslig information som medicinska journaler.

Associated Newspapers, som står bakom Daily Mail, Mail on Sunday och MailOnline, hävdar att anklagelserna är grundlösa och ”inte baseras på trovärdiga bevis”, man menar på att rättegången inte ens borde inledas.

LÄS MER: Kungens nya utseende efter hemliga resan utomlands

Elton John är en av de kändisar som tillsammans med prins Harry anklagar tidningarna för grova övertramp. Här poserar han utanför domstolen. Bild: Alberto Pezzali/AP/TT

Just nu pågår en förberedande domstolsförhandling för att avgöra om det överhuvudtaget blir någon rättegång. Prins Harry är bekymrad.

Kungligheten menar på att den kan få ”konsekvenser för vårt fantastiska land” om det inte blir en rättegång.

Prins Harry kanske tar sig på lite väl stort allvar kan tyckas, han utvecklar sitt resonemang:

– Naturligtvis finns det en personlig aspekt i den här stämningen men den handlar inte bara om mig. Det finns även en social aspekt, för om det mest inflytelserika mediehuset lyckas undgå rättvisan är det kört för hela landet enligt min åsikt, skriver prins Harry enligt domstolsdokumenten.

LÄS MER: Meghan riskerar förlora allt efter kung Charles nya beslut

Frågan är om prins Harrys korståg mot media kommer leda någonstans. Många menar att hans vilda vrede är obefogad. Bild: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

Prinsen väljer även att kalla mediehusets anställda för ”brottslingar med en journalistisk makt som bör göra oss alla oroade”.

Och kanske prins Harry faktiskt har drabbats av någon mildare form av storhetsvansinne, det är svårt att tolka hans uttalande på annat sätt:

– Det är min plikt att exponera detta, skriver prinsen.

LÄS MER: Efter cancern: Prinsessan Christina berättar om sitt nya liv
LÄS MER: Kungens krav: Stoppa intima bilden på Victoria och Daniel
LÄS MER: Silvia på sjukhus – i möte med experter om Alzheimers

[/caption]

Senaste nyheter

Mer om Utländskt