Prins Joachims elaka utspel mot drottning Margrethe

Znyheter

Okänsligt, elakt och obetänksamt.

Danske prins Joachim har gjort bort sig – rejält.

Kunglighetens uttalanden i en nygjord intervju väcker ilska och harm i vårt södra grannland.

[/caption]

Prins Joachim, 51, är något av en främmande fågel i den danska kungafamiljen. Han har inte alltid uppträtt helt klanderfritt och värdigt.

[/caption]

När kungligheten började på den prestigefyllda militärutbildningen på franska militärhögskolan Ecolé Militaire i Paris andades danskarna ut – nu skulle det väl äntligen bli lite ordning på den gänglige prinsen? Men icke.

Prins Joachim lät sig intervjuas i den franska veckotidningen Point de Vue och hans citat väcker ilska och har skakat om det danska kungahuset.

LÄS MER: Överraskande önskemålet i prins Philips testamente

Prins Joachim ger en intervju för franska Point de Vue och hans utsaga väcker stor uppståndelse.

Den ledande kungaexperten i Danmark, Søren Jakobsen, är minst sagt upprörd. Han väljer att kalla prins Joachims tajming för ”ondskefull”.

Prins Joachim talar i intervjun om sina problem att finna sin plats i det danska kungahuset, som nummer ”två” har han svårt att hitta sin roll.

– Kronprinsen ska helt enkelt följa sakens gång. Men inte någonstans definieras det vad som väntas av nummer två och hans hustru, varken i skrift eller i tal, säger prins Joachim i intervjun med den franska veckotidningen, rapporterar Kvällsposten.

LÄS MER: Drottning Silvias tuffa kamp mot sjukdomen

Prins Joachim är inte nådig i sin kritik mot det danska kungahuset och drottning Margrethe.
Och det blir etter värre. Prins Joachim jämför sitt famlande med sin far, prins Henrik.

Som bekant var ju prins Henrik, speciellt under sina sista år, riktigt besvärlig och han drog sig inte för att offentligen vara kritisk mot sin hustru, drottning Margrethe, 81.

Prins Henrik kunde aldrig riktigt förlika sig med att spela andrafiolen och det var något han lät alla och envar bli varse.

LÄS MER: Nya superfina bilderna på Oscar och Estelle

Prins Joachim jämför sig med sin far, prins Henrik, som aldrig kunde acceptera att han ständigt var tvungen att stå i skuggan och ständigt vara nummer två.

Till skillnad från prins Philip i England hyste den danske prinsen helt enkelt inte den något stoiska läggning som krävs av kungligheter i allmänhet och kungligheter av lite lägre rang i synnerhet.

– Min far stiftade bekantskap med samma otillfredsställelse och förmådde aldrig få klargjort sin plats i kungafamiljen, säger prins Joachim i intervjun.

Att han drar upp prins Henrik gör danskarna rasande.

LÄS MER: Prins Harrys brutala attack mot pappa Charles

Prins Joachims utspel får kritik och kallas för elakt av kungaexperterna i Danmark.

Äntligen har drottning Margrethe kommit till ro efter sin makes död och den turbulens som rått därefter – då väljer hennes yngste son att peta i såret.

– Det här är så dålig tajmning att jag nästan saknar ord. Jag förstår det inte. Det har tecken på elakhet. Både mot sin mor och mot sin bror, säger Søren Jakobsen till den danska veckotidningen Se og Hør.

LÄS MER: Victoria och Daniels sorg efter tråkiga beskedet
LÄS MER: Prinsessan Madeleines sorg över vännens skilsmässa
LÄS MER: Kungen indragen i infekterat storbråk

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter