Prins Joachims nya planer i USA – flyttar med familjen

Utländskt

Go west.
Prins Joachim och hans familj flyttar till Washington i USA.
Där har kungligheten fått en ny tjänst.

[/caption]

Från Frankrike till USA. Nu står det klart att prins Joachim, 53, får en ny topptjänst och den här gången i den amerikanska huvudstaden.

[/caption]

Det är i ett Instagram-inlägg på det officiella danska kungahusets konto som det meddelas att prins Joachim och hans fru prinsessan Marie, 47, kommer att flytta till Washington, D.C. i slutet av sommaren.

LÄS MER: Kung Charles iskalla hämnd mot prins Harry och Meghan

Prins Joachim och prinsessan Marie flyttar med sina två barn till USA och Washington. Bild: TT

”Den 1 september 2023 tillträder Hans Kungliga Höghet Prins Joachim en ny tjänst under försvarsministeriet som försvarsindustriattaché vid den danska ambassaden i Washington D.C., där Prinsen, som Danmarks representant, under de kommande åren kommer att bidra till att stärka försvarsindustrins samarbete med USA och Kanada”, står det i uttalandet.

För fyra år sedan flyttade paret och deras två barn till Paris. Både prinsen och prinsessan var knutna till den danska ambassaden i Paris som försvarsattaché respektive särskild kulturrepresentant.

Under tiden i Frankrike fick prinsfamiljen också ett beskt besked hemifrån Danmark. Drottning Margrethe, 82, meddelade plötsligt att prins Joachims barn vid årsskiftet 2022/23 skulle förlora sina kungliga titlar.

LÄS MER: Blixtskilsmässan som chockar kungafamiljen

Prins Joachim har riktat skarp kritik mot drottning Margrethes beslut om att hans barn inte längre ska ha kungliga titlar. Bild: TT
Drottningens beslut gjorde prins Joachim rasande och han har offentligt uttryckt hur fel han anser att hans mor agerar.

– Vi är alla väldigt ledsna. Det är aldrig roligt att se dina barn bli illa behandlade på det sättet, sa han till Extrabladet och fortsatte:

– De befinner sig i en situation de inte förstår.

LÄS MER: Prins Daniel hastigt insjuknad – nu växer oron

Nu väntar nya äventyr på andra sidan Atlanten för prins Joachim och hans Marie. Bild: Instagram/danska kungahuset

Även Joachims äldste son, greve Nikolai, 23, kallad modellprinsen, har öppet kritiserat ”dronningen” för att han nu förlorat sin prinstitel.

Det är inte helt omöjligt att den den nya tjänsten i USA är ett sätt för drottning Margrethe att få sin yngste son på bättre humör.

LÄS MER: Skarpa varningen till Chris efter Madeleines besked
LÄS MER: Mette-Marit och Haakon i rejält blåsväder efter grannbråk
LÄS MER: Prinsessan Sofias dröm med Carl Philip går i uppfyllelse

[/caption]

Senaste nyheter

Mer om Utländskt