Skarpa varningen till Chris efter Madeleines besked

Kungafamiljen

Det blir inte lätt.
Prinsessan Madeleine flyttar hem till Sverige med maken.
Men den kungliga experten tror det blir svårt för Chris O’Neill.

[/caption]

Bomben slog ner häromdagen och många blev förvånade. Få anade att prinsessan Madeleines, 40, hemlängtan blivit så stor att hon skulle överge sitt behagliga liv under palmerna i Florida och istället flytta hem till Stockholm.

[/caption]

Stockholm har förändrats sedan Madeleine för många år sedan valde att flytta utomlands. Först till London och senare till New York och Florida.

LÄS MER: Prins Carl Philips mobbare ångrar sig efter attacken

Prinsessan Madeleine och hennes make Chris O’Neill med familj flyttar hem till Sverige. Bilder: TT

I den svenska huvudstaden sprider den brutala gängkriminaliteten skräck och det skjuts och mördas. Många oskyldiga drabbas och stockholmarna känner sig inte säkra, inte ens på exklusiva Östermalm dit prinsessan nu ska flytta.

Frågan är om prinsessan är varse denna skrämmande utveckling. Kommer familjen behöva beväpnade livvakter?

Dessutom; ett stenkast från familjens lyxiga bostad i Hovstallet ligger Stureplan som frekventeras av gangsters, knarkare och annat löst folk.

Så ja, förvåningen var stor när Madeleines flyttbesked släpptes till medierna genom hovets hemsida.

LÄS MER: Kung Charles utsträcka hand till Harry efter jättebråket

Prinsessan Madeleine och maken Chris O’Neill har levt i ett slottsliknande hus i Florida som de nu begär 80 miljoner kronor för. Här syns de med sonen Nicolas. Bild: Patrick Trägårdh/TT
Enligt en mycket insatt kungaexpert med synnerligen goda kontakter inom hovet kände sig prinsessan Madeleine sig som en fångad liten fågel i USA.

– Jag tror att det är så enkelt att Madeleine har tröttnat på ett liv i den gyllene buren – i det här fallet 80-miljoners palatset i Florida. Isoleringen på andra sidan av Atlanten har helt enkelt brutit ner henne, skriver Johan T Lindwall, 51, chefredaktör på Svensk Damtidning, i en initierad och välskriven krönika.

Han välkomnar Madeleines beslut men tror att maken Chris O’Neill, 48, får det svårt att anpassa sig till ett liv i lilla Stockholm.

LÄS MER: Blixtskilsmässan som chockar kungafamiljen

Kungaexperten Johan T Lindwall menar att Chris O’Neill kommer få problem med att anpassa sig till livet i Stockhoim. Bild: Leif R Jansson/ TT

Johan T Lindwall tar upp det faktum att Chris O’Neill aldrig har varit speciellt förtjust i att röra sig på Östermalm.

– Jag har väldigt svårt att se hur Chris ska acklimatisera sig till Sverige och Stockholm. Vet att han ofta förr brukade beklaga sig över den uppmärksamhet hans person skapade när han var ute och rörde sig på allmänna ytor, skriver han.

Chris O’Neills favorittillhåll i den svenska huvudstaden är inte dess vackra parker eller natursköna skärgård.

Nej, istället brukar prinsessmaken tillbringa betydande tid på krogarna kring Stureplan, där han gärna kopplar av med några öl, ett par drinkar och en och annan stärkande shot efter ett tufft arbetspass på kontoret, beläget på Linnégatan i närheten.

LÄS MER: Prins Williams vrede efter Harrys skamliga förslag

När Chris O’Neill är i den svenska huvudstaden njuter han gärna av öl och drinkar på Stureplans lyxigaste krogar. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Hovexperten konstaterar att det blir en svår tid framöver för prinsessan Madeleines make.

– Jag måste ändå höja ett varningens finger: Hur ska Chris komma att klara av en vardag i Stockholm? När det är som mörkast i november. När han ska traska från Hovstallet uppför Nybrogatan till Hemköp vid Östermalms torg i ett isande kallt och regnigt Stockholm. I totalt mörker, gatan bara upplyst av butikerna längs Nybrogatan, skriver Johan T Lindwall.

LÄS MER: Därför flyttar prinsessan Madeleine hem till Sverige
LÄS MER: Kungen och Silvias hemliga förmögenhet avslöjad
LÄS MER: Victoria i läckert knallrosa strålade glatt på toppmöte

[/caption]

Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen