Prins Oscar redo för större uppgifter – ska hjälpa mamma

Kungafamiljen

Som vi har väntat, men nu är det dags.
Prins Oscar gör debut på mamma Victorias födelsedag.
Kronprinsessan har bestämt sig – den lille prinsen är mogen.

[/caption]

Av: Gittan Larsson | Bilder: TT | Publicerad: 2020-06-28

Årets Victoriadag blir annorlunda jämfört med vad vi vant oss vid genom åren. Självfallet är det den rådande coronakrisen som ställer till det för de kungliga som kommer få fira kronprinsessan utan någon publik på plats.

[/caption]

Men det blir tv-sändning med artister och prisutdelning till årets Victoria-stipendiat den skicklige stavhopparen Armand Duplantis, 20.

LÄS MER: Prinsessan Sofias fantastiska semester med lillprinsarna

Prins Oscar är redo för mer än själva firandet utanför Solliden. I år följer den unge prinsen med och firar mamma även kvällstid.

Och en glad nyhet kan tv-tittarna vänta sig i årets upplaga av det festliga födelsedagsfirandet. Lille prins Oscar, 4, begår sin Victoriadags-debut, avslöjar Svensk Damtidning.

Vd:n för eventbolaget Leroy Media, Stephan Rimér, ansvarar för arrangemanget och han bekräftar mer eller mindre den festliga nyheten.

– Det finns väl en förhoppning och en intention att barnen ska komma med, både när det gäller prinsessan Estelle och prins Oscar. Men det är ett beslut som tas på dagen, säger han till Svensk Damtidning.

LÄS MER: Madeleine står inte ut i Florida – nu reser hon hem

Prins Oscar busade till det rejält förra året. Nu är den unge kungligheten ett år äldre och mogen för lite mer formella sammanhang.
Fyra år är nog en tämligen lagom ålder att debutera i just dessa officiella sammanhang – prinsessan Estelle, 8, var ju även hon fyra år när hon begick sin debut på idrottsplatsen i Borgholm.

LÄS MER: Meghans pinsamma fadäs – skyller på rasdiskrimineringen

Årets firande blir annorlunda på grund av coronakrisen. Det blir ingen konsert på idrottsplatsen i Borgholm, istället blir det en mindre tillställning i Borgholms slottsruin.

Och själva idrottsplatsen kommer faktiskt dröja lite för prins Oscar i offentliga sammanhang. Med tanke på de speciella omständigheter som råder under coronakrisen blir själva konserten och tv-sändningen från Borgholms slottsruin.

LÄS MER: Madeleines oväntade succé med modedrottningen

För kronprinsessan blir det naturligtvis härligt att få med bägge barnen på kvällen till sin födelsedag även om årets firande är något rumphugget.

Den enda publiken blir kungafamiljen, men utan kung Carl Gustaf, 74, och drottning Silvia, 76, som stannar hemma på Solliden och följer det hela från tv. Med tanke på att vårt kungapar ingår i riskgruppen för det dödliga kinesiska viruset är det ett klokt beslut från hovets sida.

LÄS MER: Kungakusinen flyttar hem till drottning Silvia
LÄS MER: 8 lyxiga godbitar i Silvias eleganta hattskafferi
LÄS MER: Prins Williams underbara bilder med barnen

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen