Prins Williams och Harrys konflikt värre än någonsin

Znyheter

En ny bok avslöjar allt och får britterna att häpna.
Bland annat berättas det om den djupa sprickan mellan prins William och prins Harry.
Inte sedan prinsessan Diana klev in i kungahuset har dramatiken varit så stor.

[/caption]

Först kom den kritikerrosade Netflixserien ”The Crown” samtidigt som prins Andrew, 60, blev uppmärksammad i hela världen på grund av sin vänskap med den i dag döde sexbrottslingen Jeffrey Epstein.

[/caption]

Det engelska kungahuset är på tapeten överallt och nu kommer nya uppgifter om monarkin som skakar om.

Den nya boken ”Battle of Brothers” tar bland annat upp den djupa spricka som uppstod mellan prins William, 38, och prins Harry, 36, när Meghan Markle, 39, gjorde entré i den engelska kungafamiljen.

LÄS MER: Victoria och Daniels succé – så samspelta

I den nya boken ”Battle of Brothers” tar författaren upp konflikten mellan prins William och prins Harry.

I sin bok vill författaren Robert Lacey visa på problematiken som gång på gång dyker upp i det konservativa brittiska kungahuset.

Han går tillbaka till abdikationen 1936 då kung Edward VIII valde att kasta in handduken innan kröningen. Anledningen? Han blev förälskad och tillsammans med en kvinna som tidigare varit gift – något som var helt oanständigt vid den tiden.

I serien ”The Crown” speglas en liknande sann historia upp. Då var det lillasystern till drottning Elizabeth, 94, prinsessan Margaret, som blev förälskad i ”fel person”. En serie som för övrigt Lacey varit rådgivare till. Författaren är definitivt ingen nykomling i sammanhanget då han skrivit om det engelska kungahuset under flera årtionden.

LÄS MER: Kronprinsessparets nya karriär – blir statister i ny svensk långfilm

Det var när Meghan Markle kom in i brödernas liv som osämjan mellan prins Harry och prins William började.
Prinsessan Diana var visserligen ogift men i vissa kungakretsar inte acceptabel. Hennes del av historien blev mest uppmärksammad efter hennes död då britterna höjde henne till skyarna och genomgick ett enormt sorgearbete. Detta trots att prins Charles, 71, inte längre var hennes make.

Så tillbaka till nutid. Det Robert först började ifrågasätta var om det egentligen fanns någon större spricka mellan prins Charles söner.

– När jag började fördjupa mig i den påstådda fejden mellan de två prinsarna trodde jag inte på det. Jag tänkte att det var något tidningarna kokat ihop. Jag ville inte tro på det. Ingen ville det. Men den existerar. Och det är värre än vad någon trott, säger Robert Lacey till Daily Mail rapporterar Expressen.

LÄS MER: Drottning Elizabeth går emot kung Carl Gustaf

Sedan Megxit har prins William och Kate fått allt mer att göra som kungligheter.

Prins Harry berättade redan förra året i en dokumentär att det varit ”dåliga dagar och bra dagar” och att bröderna var på ”väg åt olika håll”. Robert är tveksam och varnar för att krisen inte kommer att gå över av sig själv.

Författaren refererar bland annat till abdikationen och prinsessan Dianas död. Han ser en komplikation där kärlek och plikt inte alltid går hand i hand.

– Hela strategin för monarkin baserades på att bröderna håller ihop. Meghan förändrade allt det. Hon är svår. Hon har en otrolig och farlig tro på sig själv, säger Robert Lacey.

LÄS MER: Sofia och Carl Philip om otäcka hatet som drabbat dem
LÄS MER
: Plötsliga mardrömsbeskedet för kungafamiljen
LÄS MER: Kungen tar över Victorias uppdrag på grund av hälsoskäl

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter