Prinsessan Madeleine har landat i Sverige – utan Chris

Kungafamiljen

På svensk mark igen.
Under morgonen landade prinsessan Madeleine och hennes tre barn på Arlanda.
Maken Chris O’Neill var inte med under resan.

[/caption]

Av: Gittan Larsson | Bilder: TT | Publicerad: 2024-06-13

Prinsessan Madeleine, 42, påbörjade sin resa till Sverige genom att flyga från Miami till New York.

[/caption]

Därefter tog hon och de tre barnen en flight till Sverige som, enligt Svensk Dam, påbörjades 23.53 och som landade på Arlanda under torsdagsmorgonen efter tio timmar i luften.

LÄS MER: Avslöjat: Victorias svårigheter i äktenskapet med prins Daniel

Prinsessan Madeleine har landat i Sverige – utan Chris
Prinsessan Madeleine, prins Nicolas, prinsessan Adrienne och prinsessan Leonore har landat i Sverige. Bild. Erik Simander/TT

På flighten mellan Miami och New York åkte familjen, något överraskande, i ekonomiklass.

– De har fått platser nästan allra längst bak på Uniteds plan från Florida. Vill de ha något att äta utöver de småsnacks som flygbolaget bjuder på blir det att plocka fram kreditkortet – ingen mat ingår i biljettpriset, rapporterar Expressen och fortsätter:

— Svensk ambassadpersonal har ansökt om ett snabbspår genom säkerhetskontrollen för de kungliga. Det är en tjänst som amerikanska UD ansvarar för, och den erbjuds särskilt viktiga personer på ett begränsat antal flygplatser i USA.

LÄS MER: Efter påstådda otroheten: Kungen tar inte med prins Carl Philip

Prinsessan Madeleine har landat i Sverige – utan Chris
Prinsessan Madeleine och de tre barnen flög i ekonomiklass längst bak i planet från Miami till New York. Bild: Janerik Henriksson/TT
Maken Chris O’Neill, 49, var inte med på resan och kommer enligt uppgift ansluta senare för att bland annat vara med under kronprinssessan Victorias, 46, födelsedag när den firas den 14 juli på Öland.

Med på redan till Sverige fanns även Madeleines barnflicka, som fick bära kabinväskan, samt familjens hund Oreo som prinsessan hade stoppat ner i sin handväska.

– Ett något kontroversiellt val av vår kära prinsessa, det finns nämligen en hel del regler och stadgar som gäller när man ska bära sin pälskling i en väska, skriver Svensk Dan och fortsätter:

– Först och främst gäller det att se till att väskan är tillräckligt stor för hunden. Den måste också vara lämplig för att uppfylla flygbolagens eller transportföretagens krav vid en flygresa.

LÄS MER: Sofia och Carl Philips härliga familjelycka: ”Det blir en flicka!”

Prinsessan Madeleine har landat i Sverige – utan Chris
Prinsessan Madeleines make Chris O’Neill var inte med på resan och reser till Stockholm senare. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Hemma i Stockholm kommer Madeleine och de tre barnen bo i den stora lyxvåning som kungen låtit Statens fastighetsverk renovera i Hovstallet för 12 miljoner kronor.

Sjurummaren ligger mitt på Östermalm i centrala Stockholm och här har familjen exempelvis nära till Hemköp på Östermalmstorg där de brukar handla när man är i den svenska huvudstaden.

Det är också mycket nära till det kontorshotell där Chris O’Neill och hans två vänner har registrerat sitt nya bolag.

LÄS MER: Hovkvinnan tvingades sluta på dagen – nu avslöjar hon allt om Victoria
LÄS MER: Prinsessan Kate orkar inte mer – isolerar sig fullständigt
LÄS MER: Madeleines make Chris O’Neill kartlagd efter senaste utspelet

[/caption]
Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen