Madeleines nya beslut om familjen får hård kritik

Kungafamiljen

Prinsessan Madeleine får på nytt skarp kritik.
Kungligheten väljer att inte fira pappa kungen på hans födelsedag.
– Jag förstår inte varför hon inte bara kan komma hit, säger hovexperten Johan T Lindwall.

[/caption]

Av: Emma Andersson | Bilder: TT | Publicerad: 2023-04-26

Prinsessan Madeleine, 40, är den person i det svenska kungahuset som för det mesta kammar hem jumboplatsen när medlemmarna popularitet rankas.

[/caption]

Och det kanske inte är så konstigt.

LÄS MER: Bild-Extra: Victorias oväntade entré – mitt i stan

Prinsessan Madeleine och maken Chris O’Neill har gott om ledighet under solen i Florida. Bild: TT

Prinsessan Madeleine har alltid gått sin egen väg och enligt vännerna så bryr hon sig inte om vad undersåtarna tycker och tänker om hennes extravaganta lyxliv i utlandet.

Men med ett sånt synsätt kommer också kritiken som ett brev på posten.

Många minns hur prinsessan bokstavligen sågades jäms med fotknölarna när hon jämfördes med Marie Antoinette.

Den franska skandaldrottningen betraktades på 1790-talet som en symbol för de privilegierade klassernas slöseri på de underprivilegierades bekostnad.

LÄS MER: Prinsessan Estelles härliga mys med sina kusiner

Chris O’Neill och prinsessan Madeleine ägnar dagarna åt shopping i soliga Florida. Här fyller de bilen med mängder av delikatesser. Bild: TT
Det var krönikören Johanna Fränden, 41, som i Aftonbladet gjorde liknelsen.

– Bilderna av kungahusets yngsta i färd med att beställa helrör och röka cigg på Stureplans uteserveringar blev ett sorts dokument över hela millennieskiftets festideal. Det bakåtkammade brats-modet, Canada Goose-jackan och den rosa skjortan hade sannolikt aldrig nått den breda allmänheten om inte ”Madde” och hennes kompisgäng funnits som förebild, skrev krönikören och avslutade:

– Vår alldeles egen Marie Antoinette. Vad har vi gjort för att förtjäna dig?

LÄS MER: Prinsessan Sofias galna lyxinköp överraskade alla

Nu får prinsessan Madeleine på nytt kritik. Kungligheten har meddelat att hon inte åker hem när hennes far, kungen, fyller 77 år. Bild: TT

Prinsessan Madeleine verkar dock inte ha tagit till sig kritiken.

Hon och maken Chris O’Neill, 47, lever ett ståndsmässigt och oblygt liv i Florida där kungens yngsta dotter tillbringar dagarna vid poolen eller med att slå dank i olika märkesbutiker med behaglig luftkonditionering.

Snart ska prinsessfamiljen dock flytta hem och säljer nu därför sin palatsliknande villa i Miami där utropspriset ligger på hisnande 80 miljoner kronor.

LÄS MER: Madeleines och maken Chris otäcka koppling till tunga droger

Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall är inte road av prinsessan Madeleines beslut att nonchalera kungens födelsedag. Bild: SVT

Men trots att hemfärden är nära fortsätter prinsessan Madeleine att irritera med sitt beteende.

Under palmerna i soliga Florida har Madeleine kommit fram till att hon inte vill åka hem för att fira sin fars 77:e födelsedag den 30 april.

– Det är ett långt geografiskt avstånd. Eftersom hon bor i Florida har hon tyvärr inte möjlighet att komma hem till kungens födelsedag, säger hovets informationschef Margareta Thorgren, 59, till Svensk Damtidning.

Thorgrens luddiga förklaring om ”det geografiska avståndet” faller inte i god jord hos tidningens chefredaktör Johan T Lindwall, 51.

LÄS MER: Stora oron för Silvias hälsa – Victoria tar över uppdraget

Kungen får på nytt finna sig i att prinsessan Madeleine inte åker hem och gratulerar honom på födelsedagen  Bild: Mikael Fritzon/TT

Den rutinerade hovexperten är inte road av prinsessan Madeleines later.

– Det är otroligt anmärkningsvärt. Om det är något av kungens födelsedagsfiranden hon ska komma på, då är det detta, säger han och fortsätter:

– Då kanske folk säger: ”Han fyller 77, det är inte ens jämnt”. Jo, men då missar man en viktig poäng. Kungen firar nämligen 50 år på tronen i år, så det är en extra viktig födelsedag. Jag förstår inte varför hon inte bara kan komma hit.

LÄS MER: Carl Philip och Sofia festade med kändisar – får skarp kritik 
LÄS MER: Kronprinsessan Victoria chockad av morddrama
LÄS MER: Jubel under kungaparets succébesök i Blekinge

[/caption]
Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen