Prinsessan Madeleines skarpa krav på kungen

Kungafamiljen

Jättevåningen vid Hovstallet duger inte.
Prinsessan Madeleine har siktat in sig på ett annat boende.
Nu avslöjas sanningen inför kunglighetens eventuella flytt hem till Sverige.

[/caption]

Prinsessan Madeleine, 41, och hennes make, Chris O’Neill, 49, skulle flytta hem till Sverige i augusti förra året. Flytten blev dock plötsligt skjuten på framtiden.

Enligt uppgifter är det amerikanen som ligger bakom. Chris O’Neill fick kalla fötter och kände sig inte redo för att återvända till Stockholm.

ÄS MER: Prins Daniels festkväll på krogen – här syns han utan Victoria

Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill kan vara på väg hem till Sverige. Om pappa kungen går med på sin dotters krav. Bild: Pontus Höök/TT
Hovets informationschef Margareta Thorgren, 60, menade på att parets flytt fördröjts med ett år på grund av ”tidsbrist”.

Det var ingen som riktigt köpte det argumentet och strax därefter framkom uppgifter om att det i själva verket var prinsessmaken som satt sig på tvären.

Om paret kommer hem till Sverige i slutet av sommaren återstår att se. Man har en närmare 400 kvadratmeter stor våning invid Hovstallet på Östermalm i Stockholm.

Våningen duger emellertid inte åt prinsessan. Nu kräver hon istället att pappa kungen ska se till att hon och Chris får flytta in i Villa Loviseberg.

Villa Loviseberg ligger i Ulriksdals slottspark, en bit norrut från Stockholms innerstad. I över 40 år bodde kung Carl Gustaf och drottning Silvias nära vänner Hans Eric Brodin, 78, och hans hustru Eva Benita Brodin, 69, i den pampiga villan.

LÄS MER: Kungen i storbråk med prins Carl Philip: ”Skällde ut honom!”

Villa Loviseberg ligger nära Haga slott där kronprinsessan Victoria bor. Nu vill prinsessan Madeleine komma åt det pampiga huset. Bild: Anders WIklund / TT

Huset såldes dock 2021 till Statens Fastighetsverk för hela 59 miljoner kronor.

Den exklusiva och anrika villan är på nästan 400 kvadratmeter omringad av en lummig trädgård. Med villan tillkommer även ett gästhus, stall och egen tennisbana.

Myndigheten Statens Fastighetsverks uppdrag är att bevara och utveckla statligt ägda kulturhistoriska fastigheter. Till exempel de kungliga slotten och regeringsbyggnader, har Expressen skrivit tidigare.

Villa Loviseberg ligger på statens mark, kungen har dock dispositionsrätt till huset som administreras av Statens fastighetsverk.

LÄS MER: Nya bilden på Victoria får alla att undra: ”Vad har hon gjort!?”

Visst vore det härligt om prinsessan Madeleine flyttade hem till Stockholm? Nu håller vi tummarna! Bild: Jonas Ekströmer/TT
SFV fick tillträde till huset i december 2021 och i februari förra året förklarade Peter Wallin, fastighetsdirektör på SFV, att villan ska användas som en eventuell framtida evakueringsbostad för statsministern i samband med en restaurering av Sagerska Palatset.

Nu är en renovering dock inte aktuell vilket öppnar upp det för prinsessan Madeleine.

Det återstår emellertid att se om kung Carl Gustaf, 77, går med på sin dotters krav.

LÄS MER: Överraskande babylyckan: Madeleines och Chris glädje!
LÄS MER: Prinsessan skiljer sig – maken påkommen med yngre älskarinna
LÄS MER: Skarpa varningen till prins Daniels föräldrar i Ockelbo

[/caption]

Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen