Prinsessan Sofia hedrad med fint pris för sina insatser

Znyheter

Det var många som höjde på ögonbrynen.
Prinsessan Sofia drog på sig den mörkblåa skjortan samt vita byxor och klev in på golvet på Sophiahemmet.
Få visste då vilken genomslagskraft det skulle få och nu prisas Sofia för sina insatser i vården.

[/caption]

Kungligheter över hela världen har visat sitt stöd och gjort vad de kunnat för att finnas som frontfigurer under pandemin. Men vår egen prinsessa Sofia, 35, tog det ett steg längre. Och nu hedras hon.

[/caption]

När vi under våren drabbades av covid-19 stängdes många dörrar. Äldreomsorgen blev lidande och även många arbetsgivare och såklart anställda fick ställa om sina liv.

För kungahusen krympte möjligen att synas ute och finnas till för folket. Kungen, 74, och drottning Silvia, 76, isolerades på Stenhammar slott. Kronprinsessan Victoria, 43, var aktiv och gjorde fantastiska insatser för bland annat Stadsmissionen.

LÄS MER: Drottning Silvia: Så umgås jag med mina popcorn

Prinsessan Sofia har anledning att vara stolt. Nu uppmärksammas hennes fina insatser inpm vården.

Prinsessan Sofia gick dock ett steg längre.

När SAS flygvärdinnor fick möjlighet att snabbutbilda sig inom vården hakade hon på. Insatsen som prinsessan gjorde i form av volontärarbetare inom sjukvården hyllades världen över. Så väl brittisk press, spansk media, amerikanska tidningar och Indiens största dagstidning skrev om den sensationella nyheten att en äkta prinsessa svabbade golv på sjukhus.

LÄS MER: Starka uppmaningen till prins Daniel – led oss i krisen

Prinsessan Sofia har blivit en riktig förebild. Hon gjorde succé när hon hjälpte till på Sophiahemmet under coronakrisen.
Denna ovanliga och osjälviska handling blev en stor snackis. Nu har hon även fått pris för insatsen.

Det var under årets Consid-gala som Sofia tillfärades ett alldeles nytt pris. Galan brukar vanligtvis ske i Blå hallen. Men i år fick den ske helt digitalt.

Utmärkelserna går till personer som är ett föredöme och som driver digitaliseringen av Sverige framåt. Galan blev storslagen även om den var i digital form. Stjärnkocken Fredrik Eriksson, 56, gav en Master Class för de nära 1000 deltagarna där han coachade hur man lagar en trerätters-meny i Nobel klass.

LÄS MER: Nya oron för kung Haralds vacklande hälsa

Prins Carl Philip måste känna sig stolt över sin vackra hustru Sofia.

Bland vinnarna märktes Bianca Ingrosso, 25, i kategorin ”Årets digitala influenser”. Det priset presenterades av förra årets vinnare, Frida Boisen, 46. Och för första gången delades även det ut en utmärkelse för ”Årets Coronahjälte”, vilket gick till prinsessan Sofia.

Motiveringen var:

– H.K.H Prinsessan Sofia är vår kungliga ikon som valde att ta på sig den vita rocken och arbeta mitt i epicentrum av Covid-19-pandemin. Sophiahemmet fick förstärkning och svenska folket fick ytterligare synliggjort hur allvarlig pandemin är. Hon har hyllats världen över för sina corona-insatser.

LÄS MER: Mette_Marit isolerad efter nytt corona-larm på slottet
LÄS MER: Nya skräckbilderna på furstinnan Chàrlene väcker oro
LÄS MER: Drottning Elizabeth har sorg – prinsen är död

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter