Starka uppmaningen till prins Daniel – led oss i krisen

Znyheter

Året 2020 har kretsat runt covid-19 och nu är vi inne i en andra våg.
Men hittills har ingen riktigt trätt fram som frontfigur för att ledsaga det vilsna folket.
Kan svaret vara prins Daniel?

[/caption]

När Tsunamin i Thailand blev ett faktum visste inte vår utrikesminister var Phuket låg. Förvirringen och paniken runt frågan om svenskar hade dött eller kunde komma hem var ett faktum. Då reste sig Lottie Knutson, 56, då kommunikationsdirektör på Fritidsresor, och styrde upp. I dessa tider behöver vi en sådan person. Kan prins Daniel vara svaret?

[/caption]

Denna tes lyfter journalisten Malin Roos, 47, fram i en krönika för Femina. Hon hävdar att varken statsminister Stefan Löfven, 63, eller statsepidemilogen Anders Tegnell, 64, har visat vilja att ta kommandot.

LÄS MER: Drottning Elizabeth har sorg – prinsen är död

Prins Daniel skulle bli en fin förebild under den rådande coronakrisen, menar journalisten Malin Roos.

Det svenska folket trevar och undrar när olika budskap kommer men inga får några klara direktiv. Siffran åtta blev senast en norm, men vad innebär det? Det gäller inte i mataffärer eller på systembolagen. Biografer är heller inte medräknade. IKEA har öppet som vanligt, men för guds skull använd handsprit och ta ditt ansvar.

Vi ska inte behöva använda munskydd om vi inte vill. Men på krogen får vi inte dricka alkohol efter klockan 22. Det är den tydligaste regeln vi fått. Dagar ut och dagar in följer vi dessa ”viktiga” presskonferenser via mobilen och hoppas på att få svar. Men ingenting ges konkret om vad som gäller. Du och jag ska ta ansvar, håll i och håll ut.

LÄS MER: Kronprinsessan Marys personliga tal ledde till tårar

Prins Daniel är en av de kungligheter vi har sett i ansiktsmask.
Malins krönika kan kanske väcka frågan och så ett frö.

Prins Daniel, 46, skulle passa perfekt i rollen. En företagsam man som kommer ifrån landet och nu är gift med en tronföljare. Det skulle skapa trygghet. Så varför inte.

Han är dessutom vältränad men sårbar på grund av hans njurtransplantation. Det enda som talar emot är att kungligheter inte ska ta ställning i politik. Men nu lever vi ju i ett undantagstillstånd. Så skippa det och kliv fram, Daniel, vi behöver dig.

LÄS MER: Kronprinsessan Victorias stora sorg efter dödsfallet
LÄS MER: Prins Daniel plötsligt sjuk med coronasymptom
LÄS MER: Drottning Elizabeth rustar för ny isolering

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter