Risk för upplopp när Camilla blir drottning av England

Znyheter

Camilla Parker Bowles har fått drottning Elizabeths välsignelse.

Hon blir drottning men det blir inte utan kontroverser.
Kröningen av prins Charles blir väldigt speciell.

[/caption]

Allt om Kungligt har tidigare rapporterat om att drottning Elizabeth, 95, i ett meddelande till sina undersåtar klargjort att hon vill se att hertiginnan av Cornwall, Camilla Parker Bowles, 74, ska tituleras drottninggemål den dag prins Charles, 73, blir kung av England.

[/caption]

Kröningen av den nya kungen är redan planerad in i minsta detalj och vi kan räkna med att det inte blir helt utan kontroverser.

LÄS MER: Prins Felix gör succé som storebror – blir toppmodell

Camilla Parker Bowles ska bära en krona med en omstridd diamant den dagen hon blir drottning. Bild: TT

Det blir drottningmoderns krona som Camilla Parker Bowles kommer bära i samband med att hennes make, prins Charles blir krönt till kung, rapporterar Daily Mail, skriver Expressen.

Den vackra kronan som Camilla Parker Bowles kommer bära är dock väldigt omstridd.

Kronan skapades inför George VI:s kröning 1937 och det var drottningmodern som bar den. Kronan är i platina och den pryds av osannolika 2 800 diamanter. Den största diamanten i kronan är Koh-i-Noor-diamanten som är en av världens största och mest kontroversiella diamanter.

Koh-i-Noor betyder ”berg av ljus” och diamanten är på 105,6 karat. Diamanten ska vara över 5 000 år gammal enligt Guardian.

LÄS MER: Drottning Margrethes mardrömsbesked innan resan

Vi får hoppas på att det inte blir allt för vilda protester från Indien. Bild: TT
Det är en indisk diamant men britterna, eller mer specifikt drottning Victoria, fick den som en gåva. I Indien är dock många av uppfattningen att britterna stulit diamanten så det kan mycket väl bli vilda protester och till och med upplopp.

Det är en gammal strid mellan Indien och Storbritannien, i över 70 år har länderna trätt om diamanten. Storbritannien har dock styvnackat vägrat lämna tillbaka diamanten.

Vi kan nog räkna med att det kommer glunkas en del i Indien när Camilla Parker Bowles bär kronan då prins Charles blir krönt till kung.

LÄS MER: Så blir Victoria och Daniels framtid – kungahuset berättar
LÄS MER: Prinsessan Sofias nya besked om prins Julian
LÄS MER: Charlène drabbad av nya hemska uppgifter

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter