Så firade kronprinsessan Victoria det historiska jubileet

Znyheter

Göteborgs stad har fyllt 400 år.
Förberedelserna har pågått länge.
Och givetvis var kungahuset speciellt inbjudna.

[/caption]

På grund av den rådande pandemin hade kungaparet tvingats tacka nej i god tid. Men kronprinsessan Victoria, 43, ville ändå gärna delta. Med den genuina göteborgaren Tomas von Brömssen, 78, i spetsen var man redo att fira tillsammans med den vackra kungligheten.

[/caption]

Kronprinsessan Victoria har ett speciellt band till Göteborg i allmänhet och Ostindiefararen Götheborg i synnerhet. Victoria är gudmor till segelfartyget. Dessutom var det just på detta fartygsdäck hon valde att tillbringa en av sina sista kvällar som ogift.

LÄS MER: Kronprinsessan Victoria tar över efter kungen

Kronprinsessan Victoria talade till göteborgarna från ett lite blåsigt Stockholms slott.

För en månad kom beskedet att både kronprinsessan och prins Daniel, 47, skulle närvara på plats. Tyvärr blev det inte så.

– Vi har fått besked från hovet att kungligheterna inte gör några resor alls i juni, vi utgår från att det är på grund av pandemin, säger pressansvariga Charlott Holmåker, 36, från Göteborg & Co.

LÄS MER: Tråkiga nyheter för prinsessan Madeleine i ny utredning

Victoria hyllade i sitt tal Göteborg som stad och vad den betytt för Sverige genom tiderna.
Men hovet har varit duktiga på att hitta lösningar under pandemin. Det blev alltså ingen resa till Göteborg denna gång, istället hyllades Göteborg med ett tal av en somrigt grönklädd kronprinsessa på Logården.

LÄS MER: Drottning Silvias comeback eter allvarliga skadan

Kronprinsessan Victoria kunde inte delta rent fysiskt, men skickade varma hälsningar till Göteborg, en stad som betyder mycket för henne.

– Prins Daniel och jag har så många fina minnen från er stad och vi hade verkligen sett fram emot att besöka er i dag. Men när det nu inte var möjligt, så är jag ändå glad över att få sända den här hälsningen, härifrån Logården vid Kungliga slottet i Stockholm, sa hon och fortsatte:

– Ni göteborgare är kända för att vara stolta över er stad. Och det med all rätt! Så mycket av det som format Sverige, som byggt vårt välstånd och präglat vår kultur har kommit från er.

LÄS MER: Ny attack mot prins Harry och Meghan skakar om

Kronprinsessan Victoria genomför allt mer av sina uppdrag via videolänk.

Efter talet sköts kanoner från skeppet under den strålande sommardagen. Arrangörerna var mycket hedrade för den fina hälsningen.

– Vi är väldigt glada att kronprinsessan kan vara med oss och fira Göteborgs 400-årsjubileum, även om det blir på länk. Kronprinsessan är hjärtligt välkommen vid annat tillfälle, säger Peter Grönberg, 49, vd för Göteborg & Co som arrangerar firandet, till Svensk Dam.

Göteborgs stad hade även gått ut med uppmaningen till folket inför dagen att stanna hemma och se firandet digitalt. Budskapet var att baka jubileumsbakelsen samt dansa och sjunga med i jubileumslåten i tv-soffan.

LÄS MER: Prins Williams oro för lillebror Harry

Som för så många andra har pandemin även påverkat Victorias vardag.

I och med pandemin så bestämde man redan ifjol att det stora jubileumsprogrammet skulle flyttas fram till 2023. Då kommer vi säkerligen att få se både kungaparet och kronprinsessparet på plats på ”Sveriges framsida”.

LÄS MER: Prins Daniels smarta lösning under pandemin
LÄS MER: Prinsessan Sofias mystiska frånvaro väcker oro
LÄS MER: Nya superfina bilderna på Oscar och Estelle

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter