Så firar prins Daniel sin härliga födelsedag med Victoria

Kungafamiljen

Tiden går, åren likaså.
I dag firar prins Daniel sin 47:e födelsedag.
Och givetvis blev det tårta och skönsång på sängen.

[/caption]

Prins Daniels liv är lite som taget ut en film, eller saga om man nu vill säga så. Den enkla Ockelbo-grabben fick sin prinsessa och halva kungariket på köpet. I dag stoltserar han som prins och firar sin födelsedag hemma på Haga slott med familjen.

[/caption]

Prins Daniel blev som bekant en del av det svenska kungahuset när han den 19 juni 2010 blev Victorias, 43, make. Och redan då fick det svenska folket reda på att kronprinsessan hittat en make som det går att lita på.

LÄS MER: Meghans och Harrys svek mot drottning Elizabeth

Prins Daniel fyller 47 år och firas av familjen hemma på Haga slott.

Succén var omedelbar då prinsen öppnade sitt hjärta under det gripande bröllopstalet på Stockholms slott.

– Jag känner en djup respekt inför de uppgifter som ligger framför mig. Det kommer utan tvekan att bli en stor utmaning. Jag ska göra mitt yttersta för att leva upp till de förväntningar som kommer att ställas på mig. Jag kommer göra mitt yttersta för att stödja min hustru, Sveriges kronprinsessa, i hennes viktiga gärning, sa prinsen och fortsatte: 

– Älskade Victoria. Jag är så stolt över det vi har tillsammans. Jag är så lycklig för att nu få vara din man. Jag kommer att göra allt jag någonsin kan för att du ska förbli så lycklig som du är i dag. Victoria, störst av allt är kärleken. Jag älskar dig så.

Inte ett öga var torrt.

LÄS MER: Victorias vågade succéval – en sån dam med ruter i

På det officiella födelsedagsporträttet bär prins Daniel dubbelknäppt kostym, som har blivit hans favoritplagg.
I dag stöttar och avlastar prins Daniel sin hustru med kungahusets officiella plikter. Under sin födelsedag är han ledig för att vara med familjen, men sedan sätter han fart som bara den. I veckan åker han till ett Gen Pep-möte i Eskilstuna och på torsdag blir det även närvaro vid Kungliga Filharmonikernas säsongsöppning tillsammans med kronprinsessan Victoria.

Lagom till födelsedagen har kungahuset släppt en ny officiell bild av prinsen, som enligt Svensk Damtidning togs i samband med kronprinsparets tioåriga bröllopsdag i somras. Det stiliga fotografiet är signerat modefotografen Elisabeth Toll och prins Daniel bär en dubbelknäppt kavaj, vilket har blivit lite av hans signum.

LÄS MER: Efter ett helt år: Första bilderna på Madeleine och Chris

Så här fint avslappnade är vi vana att se Victoria med sin familj.

Som traditionen bjuder har prinsen redan hunnit bli uppvaktad under morgonkvisten med frukost på sängen och sång av sin älskade hustru, kronprinsessan Victoria och båda barnen Estelle, 8, och Oscar, 4.

Det sker alltid under de kungliga födelsedagarna på Haga slott och är något Victoria fått med sig hemifrån.

En morgonpresent har det förmodligen också blivit som en liten krydda på frukostbrickan. Prins Daniel sägs uppskatta modeaccessoarer samt klädesplagg, gärna en trendig pikétröja eller två.

LÄS MER: Kate i chock – efter makabert fynd i trädgården

Prins Daniel och Victoria med prins Oscar under Gen Pep-dagen i Hagaparken.

Födelsedagsmiddagen äger rum ikväll och vågar vi oss på en gissning kommer även kronprinsessparet senare på tu man hand skåla i champagne för prins Daniels fortsatta lycka.

LÄS MER: Prinsessan Sofias succé – allt mer populär hos folket
LÄS MER: Juan Carlos älskarinna om passionen – och sveket
LÄS MER: Kungens adlige vän i pinsam skatteskandal

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen