Så mår kung Harald efter sin operation

Znyheter

Det har varit stor oro kring den norske kungens hälsa.
Monarken fick akut föras till sjukhus efter svärsonen Ari Behns självmord – och sedan blev det två sjukhusvistelser till.
Så hur mår egentligen kung Harald nu?

[/caption]

Det har skrivits mycket om kung Haralds, 83, hälsa. Det norska kungahuset har varit förtegen och norrmännen oroade. Vad är det som händer med kungen har många frågat sig. Nu hoppas vi få veta svaret.

[/caption]

Kungen har inte åldern på sin sida och har haft ett flertal problem med sin hälsa. 2005 fick han en konstgjord hjärtklaff. Enligt experterna skulle den behövas bytas ut efter tio till femton år.

LÄS MER: Skarpt läge – nu får Victoria ta över allt mer

Här syns kung Harald på första bilden efter sin hjärtoperation då han lämnade sjukhuset där han fick en ny hjärtklaff.

Den 9 oktober i år var det dags att ersätta hjärtklaffar, en nödvändighet för att kungen skulle kunna andas bättre. Den kungliga läkaren Björn Bendz, 45, menade att ingreppet är tämligen vanligt och det görs på patienter flera gånger om året.

Efter sitt senaste ingrepp har kung Harald nu ordinerats vila. Men nu verkar kungen vara på benen igen och visade sig i fin form när han tog emot Thailands ambassadör på slottet.

LÄS MER: Chris O’Neill tar avstånd hemma i lyxvillan

Kung Harald gör nu en del representativa uppdrag. Här tar han emot Thailands ambassadör på slottet.
Frågan är hur mycket psyket spelar in. Efter att kung Harald fick veta att hans före detta svärson Ari Behn på juldagen förra året tog sitt liv behövde Harald åka in akut till sjukhuset. Det hemska beskedet blev helt enkelt för mycket för den åldrande monarken.

Och kungen har fortfarande mycket att reflektera över.

Hans älskade dotter prinsessan Märtha Louise, 49, är i farten igen med sin shaman. Durek Verrett, 45, befinner sig i Norge och som Allt om Kungligt rapporterat har amerikanen redan ställt till med nya skandaler.

LÄS MER: Märtha Louise och shamanen i ny pinsam skandal
LÄS MER: Kungens kock tar timeout efter sexanklagelser
LÄS MER: Prinsessan Birgitta lurad av fräck bluffmakare

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter