Så minns vi humoristiska prins Philips alla upptåg

Znyheter

Prins Philip överraskade in i det längsta – alltid med humor och glimten i ögat.
Kungligheten var en charmör ut i fingerspetsarna och fick många han träffade att le – eller brista ut i skratt.

[/caption]

Prins Philip hittade sitt livs kärlek tidigt och släppte aldrig taget. Han stod vi hennes sida i kyrkan redan 1947. Det var under en underbar vigsel den 21 maj som den blivande drottningen sa ja till sin prins. Men han hade fått vänta. Tycke uppstod redan 1943 då den blivande drottningen, 94, endast var 17 år.

[/caption]

Ingen visste då att hon i all hast skulle bli drottning så snart då hennes far, kung George VI, insjuknade och dog i sviterna av lungcancer.

LÄS MER: Prins Harry och Meghans första ord efter prins Philips död

Prins Philips humor var slagfärdig. Här får han Cambridge-universitetets rodd-team att brista ut i skratt.

Philip var född i en kunglig familj i Grekland och därmed prins. Philip föddes på köksbordet hemma i Korfu. Men de fick fly landet i exil då han endast var arton månader gammal. Mamman blev sjuk och pappan var på flykt så han fick bo hos släktingar runt om i Europa.

Via många länder hamnade han i England. Dåvarande prinsessan Elizabeth var då på genomresa till olika collage och fattade trycke för Philip som befann sig där. Sedan skulle det ta några år innan känslorna blev ömsesidiga. 

Prins Philip har vid flertal tillfällen sagt att han var den enda personen som fått drottningen att skratta. Vilket är underbart men just nu svider hårt. Han var charmig, vacker och hade inget emot att gå utanför boxen.

LÄS MER: Så sörjer hela världen prins Philips bortgång

Roger Moore och prins Philip skojar med varandra under en välgörenhetsgala på Hotel Savoy i London 1971.
Hans skämt kunde dock ibland uppfattas som aningen provokativa. Som när han 1999 sa att ”ett omodernt proppskåp såg ut som att det hade installerats av en indier”, och när han 2010 frågade ledaren för Skottlands Tory-parti om hon hade skotskrutiga trosor på sig. 

Men prinsen hade också en temperamentsfull sida.

Den brittiska kungaexperten Ingrid Seward beskrev prins Philip som ”fullkomligt ursinnig” på Sarah ”Fergie” Ferguson, 61, hertiginnan av York, efter hennes och prins Andrews, 61, separation. Philip ansåg att ”Fergie” svek drottningen och monarkin.

Sonsonen prins Harrys, 36, beslut att bryta sig fri och flytta till USA med hertiginnan Meghan, 39, då paret ansåg att det var bäst för deras familj, väckte samma reaktion hos Philip, enligt Seward.

LÄS MER: Kungliga Meghan-rasisten pekas ut av insatt insider

Prins Philip och drottning Elizabeth var gifta sedan 1947. Han stod alltid vid sin hustrus sida.

Under prins Philips sista tid i livet ansattes kungafamiljen av tuffa anklagelser. Meghan och Harrys ödesdigra intervjun hos Oprah Winfrey, 67, föll inte i god jord hos den brittiska drottningen. Då blottade Meghan hela kungahuset på ett sätt som chockade omvärlden.

Vad prins Philip tyckte om utspelet fick vi aldrig veta, men att han inte var road vågar vi nog slå fast.

Drottning Elizabeth är stark. Men hur kan det kännas att förlora sin livspartner efter över 70 år och vad kommer det att innebära för henne de kommande åren?

LÄS MER: Kungens oväntade relation med prins Daniels pappa
LÄS MER: Märkliga tystanden om drottning Silvia
LÄS MER: Prinsessan Dianas historiska tv-intervju får nytt liv

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter