Prinsessan Dianas historiska tv-intervju får nytt liv

Znyheter

Det har gått 26 år sedan den omtalade intervjun med Diana.
En intervju som blev uppmärksammad av en hel värld.
En olycklig men kärleksfull prinsessa satte ord på relationen.

[/caption]

Utåt sett var det som en saga. En ung 19 årig tjej träffar en prins. Kärlek uppstår som leder till bröllop och små prinsar. Men fasaden sprack till slut. Diana orkade inte längre. Nu kommer vi få se allt på Netflix.

[/caption]

Diana kom från en högt aktad och adlig familj. Hon var ung och vacker. Prins Charles, 72, var lite av en playboy och ett lovligt byte hos kvinnorna. Vem vill inte ha en prins? Men hans hjärta hade vid ett tidigt stadie redan gått till Camilla Parker Bowles, 73.

LÄS MER: Mysteriet med Mette-Marits nya skygga liv

Problemet var bara att hon redan var gift vilket kungafamiljen aldrig skulle gå med på. Det gällde därför att hitta en bra kandidat. Drottning Elizabeth, 94, hoppades att genom Diana få sin son att tänka om.

Historien vad som hände sedan känner vi igen. Och nu kommer vi än en gång få höra prinsessan Dianas klassiska ord ”Vi var tre personer i det här äktenskapet, så det var lite trångt”.

LÄS MER: Prins Daniels fina kärleksförklaring till sin älskade Victoria

Journalisten Martin Bashir fick prinsessan Diana att tala om sitt misslyckade äktenskap.

Allt skedde i den berömda BBC Panorama-intervjun med journalisten Martin Bashir, 58som sändes 1995 och bara i Storbritannien såg av 22,8 miljoner tittare.

Dianas bror, Charles Spencer, 56, känner sig fortfarande bekymrad över intervjun då journalisten visade olika bankutdrag för att övertyga prinsessan att ställa upp i intervjun.

Spencer har gått ut och anklagat BBC för att ha använt sig av förfalskade dokument och en brottsutredning inleddes mot Bashir som dock friades från skuld, rapporterar Daily Mail.

LÄS MER: Grace Kellys varning till Diana om bröllopet

Prinsessan Dianas bror har riktat skarp kritik till BBC och för deras sätt att övertyga Diana att ställa upp på intervjun.
– Om det inte hade varit för de där bankutdragen hade jag aldrig presenterat Bashir för min syster, skriver Charles Spencer.

”Diana – intervjun som skakade världen” kan ses på Netflix från den 11 april.

LÄS MER: Därför saknades Victoria på familjehögtiden
LÄS MER: Kungens egna ord om sitt nya barnbarn prins Julian
LÄS MER: Drottning Silvias beslut efter otäcka fallskadan

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter