Silvias gripande ord om känslostormen som mörkades

Kungafamiljen

Nu berättar hon för första gången.
Det blev en mycket känslosam stund med kungen.
– Vi blev mycket rörda, säger drottning Silvia.

[/caption]

Drottning Silvia har fyllt 80 år men har inga som helst planer på att dra ner på sitt hektiska tempo.

[/caption]

Den vackra kungligheten fortsätter envist att representera det svenska kungahuset i ur och skur.

LÄS MER: Avslöjat: Madeleine bröt ihop efter mötet med andra kvinnan

Drottning Silvia fotograferad på Stockholm slott med anledning av hennes 80-årsdag. Bild: Jonas Ekströmer/TT

I uppdraget som drottning ingår också att göra olika intervjuer.

I en intervju med det franska kändismagasinet franska Point de Vu berättar Silvia om sitt liv som kunglig.

– När jag gifte mig 1976 hade jag inget annat val än att följa min egen väg, för det finns ingen manual för ”Lär dig att vara drottning”. Det beror helt på en själv, ens personlighet, intressen och vad man känner. Egentligen fanns det inte många som vägledde mig, berättar hon i intervjun, rapporterar Svensk Dam.

LÄS MER: Skarpa varningen till prins Daniels föräldrar i Ockelbo

Drottning Silvia har gjort en stor intervju med ett franskt kändismagasin. Bild: Fredrik Sandberg/TT
Särskilt två personer kom att hjälpa Silvia när hon blev drottning.

– Kungen har fyra systrar, men när jag gifte mig bodde tre av dem utomlands. Han kunde räkna med den yngsta, prinsessan Christina, som var här. Drottning Ingrid av Danmark, min mans faster, var också väldigt snäll mot mig och hjälpte mig mycket, säger hon och fortsätter:

– Jag var en seriös student och hon var en utmärkt lärare. Jag kunde ringa henne och hon svarade alltid. Och naturligtvis hade jag kungen vid min sida.

LÄS MER: Kungens utpekade älskarinna gör comeback efter skandalen

Drottning Silvia talar ut om känslorna när kungen firade sina 50 år på tronen. Bild: Henrik Gustafsson Nicander/TT

För första gången berättar Silvia nu också om en händelse som hon tidigare inte uttalat sig om.

Drottningen blev mycket tagen när kungen firade sina 50 år på tronen.

– Det var ett mycket speciellt ögonblick. Vi blev mycket rörda av spontaniteten och värmen från svenska folket som strömmade till huvudstadens gator. Det var underbart att gå för att träffa dem och se deras glädje och den tillgivenhet de känner för sin kung, säger hon.

LÄS MER: Prinsessan skiljer sig – maken påkommen med yngre älskarinna
LÄS MER: Här gör kändiskvinnan det förbjudna med Silvia på slottet
LÄS MER: Prinsessan Madeleine har fått nog – misstankarna stämmer

[/caption]

Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen