Drottning Silvias nära väninna i blodigt jaktbråk

Znyheter

Det är fejden som skakar om Silvia och hela kungafamiljen.
Drottningens närmaste medarbetare och väninna Kirstine von Blixen-Finecke är indragen i en riktig härva.
Det handlar om adel, arv och pengar.

[/caption]

Av: Emma Andersson | Bilder: TT | Publicerad: 2019-10-04

Det välkända och anrika skånska slottet Trolle-Ljungby har hamnat i centrum av en smutsig härva kring jakt.

[/caption]

Drottning Silvias, 75, högra hand, goda väninna och närmaste medarbetare Kirstine von Blixen-Finecke, 74, har hamnat i skottgluggen efter att hon intygat att greven Hans-Gabriel Trolle-Wachtmeister, 96, är vid sunda vätskor och mentalt kapabel att skriva under ett avtal.

Drottningens väninna och medarbetare Kirstine von Blixen-Finecke är indragen i en blodig jaktstrid. Här med maken Hans von Blixen-Finecke.

LÄS MER: Ömma kärleksblickar under prinsessan Sofias fina comeback

Greven har skrivit under ett avtal som gäller Sveriges bästa bockjaktmarker, där bland andra kung Carl Gustaf, 73, brukar jaga. Jaktavtalet är tecknat med den gamle grevens nära medarbetare, jaktmästare Linus Larsson och det gäller i 20 år.

Nu hävdar släktingen Carl-Fredrik Wachtmeister att avtalet innebär att hans gammelfarbror blir utnyttjad och lurad på stora summor pengar – det handlar om miljontals kronor.

Kirstine von Blixen-Finecke (t.v)  har intygat att greven Hans-Gabriel Trolle-Wachtmeister (mitten) är mentalt frisk och kapabel att skriva under ett avtal.
Jaktmästare Linus Larsson har i 20 år fått ensamrätten till godsets eftertraktade jaktmarker och han kan ta bra betalt för att låta andra jaga på marken.

Drottning Silvia kan inte vara road över den just nu största snackisen i societeten.

Carl-Fredrik Wachtmeister tar strid och menar att godset kommer förlora miljontals kronor varje år som en följd av avtalet.

LÄS MER: Prins Joachims tunga sorg med hustrun i Paris

Silvias högra hand Kirstine von Blixen-Finecke har intygat att den 96-årige greven av fri vilja och ”vid sunt och fullt förstånd” undertecknat avtalet, skriver Kvällsposten.
– Jag har inte undertecknat något avtal utan enbart bestyrkt att Greve Trolle Wachtmeister ”av sunt förnuft och fullt förstånd och av fri vilja upplåtit och egenhändigt undertecknat detta jakträttsavtal.” Jag har för övrigt ingenting att göra med avtalets innehåll, skriver friherrinnan i ett mail till Kvällsposten.

LÄS MER: Victorias fina lyckönskning till folket på havet

Drottning Silvia med Kirstine von Blixen-Finecke och Lena Kaplan.

Men Silvias nära medarbetare är inte neutral – hon är genom sitt äktenskap med Hans-Gabriel Trolle-Wachtmeisters halvbrors son är en potentiell arvtagare till greven och har därför intresse av att hålla sig väl med honom.

Nu har bråket gått vidare till fideikommissnämnden där avtalet bestrids.

LÄS MER: Prins Daniel – en riktig kung på fotbollsplanen
LÄS MER: Bild-Extra: Här får Silvia till det framför kungen
LÄS MER: Carl Philips designvän i blåsväder – skarp kritik från hovet

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheter

Mer om Znyheter