Carl Philips designvän i blåsväder – får skarp kritik

Kändisar

Carl Philips designbolag tappar miljoner i omsätttning.
Nu anser prinsens rådgivare att han bör lämna verksamheten och kollegan Oscar Kylberg – som inte längre anses vara kompetent.
– Bernadotte & Kylberg är ett sjunkande skepp, berättar en insatt källa.

[/caption]

Prins Carl Philip, 40, har haft tuffa år som designer. Han har gång på gång anklagats för plagiat, bland annat för en eldskärm och silverbestick.

[/caption]

Prins Carl Philip är dock inte ensam i sitt värv. Under år 2012 bildade han bolaget Bernadotte & Kylberg AB med vännen Oscar Kylberg, 47, som i media brukar kallas ”designvännen”.

LÄS MER: Supergulliga bilderna på Baby Archie i Sydafrika

Oscar Kylberg har byggt upp hela sitt bolag med prins Carl Philip som reklampelare.

Oscar Kylberg är gudfar till prins Gabriel, 2, och syns ofta på olika kungliga kalas och kändispremiärer med hustrun Maria Nilsson. Paret har sonen Walther som de glatt gärna visar upp på offentliga tillställningar.

Oscar Kylbergs flådiga sus-och-dus-liv i den svenska kändisvärlden är en sak – men nu väcks oroväckande frågor kring hans omtalade designverksamhet med prins Carl Philip, rapporterar kändissajten Stoppa Pressarna.

Oscar Kylberg, här med prinsessan Madeleine, är gudfar åt Carl Philips son prins Gabriel.
Trots att bolaget har varit verksamt i många år utvecklas det inte i den takt man önskar. Den lilla byrån nådde sin topp 2015 med en omsättning på 4,7 miljoner kronor. Sedan dess har siffrorna fullständigt rasat och vid det senaste räkenskapsåret 2018 landade omsättningen endast på 2,8 miljoner kronor – en minskning med närmare 2 miljoner kronor.

LÄS MER: Kungaparets härliga myskväll på operan

Och detta då man från bolagets sida slagit på stora trumman och stolt kommunicerar ut sina samarbeten med storbolag som Åhlens, Hästens, Gustavsbergs porslinfabrik och Stelton.
– Det är pendeln mellan en kreatör och en perfektionist som vi båda växlar mellan. Det är strävan efter den perfekta lösningen som förenar oss. Vi ger oss inte förrän båda är nöjda, har Oscar Kylberg tidigare berättat.

Nu riktas stenhård kritik mot Oscar Kylberg som enligt rådgivare till Carl Philip har misslyckats att öka omsättningen i Bernadotte & Kylberg AB.

Fina ord förvisso, men siffrorna i företaget talar sitt tydliga språk. Stoppa Pressarna skriver att verksamheten internt får stenhård kritik med anledningen av att Oscar Kylberg, som drivande part i bolaget, inte har lyckats att växla upp bolaget till nästa nivå.

Enligt initierade källor har prinsens rådgivare fört allvarliga diskussioner om att Carl Philip bör lämna bolaget – då man inte längre ser någon framtidspotential i Bernadotte & Kylberg AB.

Oscar Kylberg har genom sitt samarbete med prinsen tagit sig in på kändiskalas och premiärer. Han och hustrun Maria Nilsson älskar att visa upp sig.

– Det här är mer som en hobbyverksamhet och prinsen deltar allt mindre i arbetet. Han är inte längre så intresserad av design och är i själva verket bara ansiktet utåt. Ska jag vara ärlig… utan prinsen hade bolaget förmodligen gått i graven för länge sedan. Bernadotte & Kylberg är ett sjunkande skepp och för prinsens skull vore det absolut bäst att avveckla alla sina engagemang innan det är för sent. Vi tror inte varken på affären eller konceptet, säger en insatt person och fortsätter:

– Vi anser att Oscar Kylberg inte längre är rätt man i bolaget, att styrelsen borde ha reagerat på detta för länge sen och entledigat honom.

LÄS MER: Carl Philips och Sofias romantiska resa – men de missade middagen

Carl Philip bör avveckla sina engagemang i Bernadotte & Kylberg AB, anser prinsens rådgivare.

Vänner till Carl Philip berättar dock att prinsen, som är mer engagerad i bolaget av personliga skäl än affärsmässiga. inte tänker låta styrelsen sparka sin vän Oscar Kylberg – oavsett vad hans rådgivare anser.
– Carl Philip skulle aldrig låta Oscar gå det ödet till mötes Det spelar liksom ingen roll vad det blir för resultat. Oscar är prinsens vän och det kan ingenting ändra på. Så fungerar spelet.

Prinsens designvän verkar ha gott om tid för andra projekt då han i höst släpper en barnbok, vilket kan signalera att hans engagemang i Carl Philips bolag inte är lika stort som man gärna vill påskina.

LÄS MER: Så förvandlades Victoria till en internationell modeikon
LÄS MER: Nu börjar vuxenlivet för danske snyggprinsen Nikolai
LÄS MER: Sjukdomsdrabbade kungavännens vackra bröllop

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter