Silvias stora corona-oro för prins Daniel

Kungafamiljen

Silvias stora oro för prins Daniel.
Nu avslöjar kungligheten sin fruktan över att hennes älskade svärson ska drabbas av coronaviruset.
Drottningen är mycket bekymrad över den lömska smittan.

[/caption]

Drottning Silvia, 76, låter sig sällan intervjuas men hon gör ett undantag för Aftonbladets rutinerade och skickliga reportern Britt Peruzzi, 53. Per videolänk från Stenhammars slott talar Silvia om sina tankar och om sin oro för det kinesiska mördarviruset.

[/caption]

Hon kommer också med en skarp uppmaning till de yngre i vårt samhälle att verkligen respektera det regelverk som gäller och inte ta lätt på viruset som hittills krävt över 2000 svenskars liv.

– Jag vill be våra fina ungdomar av hela mitt hjärta att tänka på sina familjer, sina mor- och farföräldrar, på alla som ligger på intensiven, och på de som vårdar dem, säger drottning Silvia till Aftonbladet.

LÄS MER: Därför är det så tyst om prinsessan Madeleine

Drottning Silvia har alltid stått nära prins Daniel. Kanske hänger det ihop med att de bägge delar bakgrund som icke-kungliga under uppväxten?

Silvia blir i det närmaste uppbragt när hon konstaterar att det är väldigt många som missköter sig och avstår från social distansering.

– Det är chockerande och mycket förvånande att se att många ungdomar, både i Sverige och utomlands, struntar fullständigt i alla råd och att de sätter sig själva och sina anhöriga i stor fara. Och även unga kan få viruset! Det handlar om upplysta ungdomar som jag trodde hade mer vett, ryter Silvia.

LÄS MER: Meghans raseriutbrott mot prins Charles

Drottning Silvia och prins Daniel har alltid varit ömsinta och fina mot varandra.
Kungahuset var snabba att inse krisen med coronaviruset. Kung Carl Gustaf, 74, ställde in en stor middag på slottet redan innan Folkhälsomyndigheten hade kommit med sina rekommendationer om att maximalt 50 personer får samlas samtidigt.

För Silvia har dock händelseutvecklingen i Sverige och över hela världen varit överraskande.

– Det är också väldigt skrämmande. Det började långt borta, i Kina, och kröp närmare och närmare. Det var skrämmande att se och då förstod jag hur lite man vet trots att alla experter och länder försöker förstå sig på viruset, säger Silvia.

Det går ingen nöd på Silvia och kungen i karantänen på Stenhammars slott utanför Flen, samtidigt är det självfallet tomt för dem att inte få träffar barn och barnbarn. Kungaparet försöker minska saknaden.

– Vi använder Facetime ofta. Någon kanske har sett hela vår familj vinka till varandra? Jag har aldrig haft så mycket tid som nu att skriva till barnen eller släkt, och skicka små filmer som alla ju gör nu. Vissa tokiga, men roliga!, säger drottningen.

LÄS MER: Drottning Silvias härliga kärleksgåva till kungen

Prins Daniel och drottning Silvia brukar alltid ha ett litet fint snack i samband med kronprinsessan Victorias födelsedag.

Silvia har nära och kära som har allvarliga underliggande sjukdomar. Kungens syster prinsessan Christina, 76, är cancerdrabbad och svärsonen prins Daniel, 46, är extra känslig givet det faktum att han har en transplanterad njure.

För Silvia innebär det faktumet en stor oro.

– Många har underliggande sjukdomar och de måste vara extra försiktiga. Tack och lov vet jag att både prinsessan Christina och prins Daniel mår bra, säger drottningen.

LÄS MER: Prinsessan Christinas fina stöd till Victoria
LÄS MER: Nya supersöta bilderna på prins Louis
LÄS MER: 8 lyxiga godbitar i Silvias eleganta hatt-skafferi

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen