Victoria i kraftfullt möte om Rysslands blodiga invasion

Kungafamiljen

Ett möte om krigets följder.
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Svenska kraftnät.
Där fick de information om konsekvenserna av Rysslands blodiga krig mot Ukraina.

[/caption]

Det blodiga och olagliga invasionskriget av Ukraina fortsätter och banditstaten Ryssland fortsätter att kränka det europeiska landets självständighet.

[/caption]

De flesta i världen är naturligtvis upprörda över Putins och ryssarnas brutala metoder där man skoningslöst gång på gång attackerar civilbefolkningen.

LÄS MER: Drottning Silvias fasa efter otäcka anklagelser i stiftelsen

Kronprinsessan Victoria anländer till Svenska kraftnäts huvudkontor i Sundbyberg. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Sverige har fördömt agerandet och nyligen gick även prinsessan Christina, 79, ut och fördömde kriget.

– Detta är en internationell konflikt, ingen ”specialoperation”. Det finns rigorösa regler för hur vi ska behandla varandra i krig. Tyvärr har Ryssland totalt slängt dem överbord. Det är så uppenbart.  Jag blir så upprörd, säger prinsessan i en intervju med Ica-Kuriren.

Kungens syster är engagerad och menar att kriget i Ukraina är en humanitär fråga.

LÄS MER: Kungafamiljens påskfirande avslöjat – kungen berättar allt

Prinsessan Christina tar öppet avstånd från Rysslands invasion av Ukraina. Kungligheten är upprörd över krigsbrotten som begås av ryssarna. Bild: Anders Wiklund/TT
Prinsessan Christina fortsätter:

– Jag kan inte acceptera att Ryssland beter sig på det här viset. De har tidigare skrivit på Genèvekonventionen. De är inte okunniga, de vet precis vad som gäller – och de gör tvärtom. Vi måste upplysa mer om att de här reglerna finns. Och att det är ett krigsbrott att bryta mot dem. Ryssarna har raserat hela Ukraina, det är oerhört hur civilbefolkningen drabbas. Så får det inte gå till.

Prinsessan Christina är en av de mer frispråkiga medlemmarna i kungafamiljen, men det råder naturligtvis ingen tvekan om att exempelvis kronprinsessan Victoria, 45, tycker likadant om Rysslands vidriga övergrepp på grannlandet.

LÄS MER: Kronprinsessan Victoria chockad av morddrama

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel blev informerade om konsekvenserna av Rysslands blodiga krig mot Ukraina. Bild: Jonas Ekström/TT

Hemma på Haga slott har Victoria och prins Daniel, 49, med oro följt utvecklingen i Ukraina sedan Ryssland inledde invasionen.

Häromdagen fick kronprinsessparet mer information om hur kriget har påverkat oss här hemma i Sverige.

Kungligheterna besökte Svenska kraftnät, myndigheten som ansvarar för landets energiförsörjning. På huvudkontoret i Sundbyberg träffade de generaldirektör Lotta Medelius-Bredhe och ställföreträdande generaldirektör Peter Wigert.

LÄS MER: Camilla Parker Bowles stora livsförändring överraskar

Svenska kraftnäts Lotta Medelius-Bredhe och Peter Wigert välkomnade kronprinsessan Victoria och prins Daniel till sitt huvudkontor i Sundbyberg. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Det blev en intressant dag för Victoria och Daniel.

– Under besöket fick kronprinsessparet information om Svenska kraftnäts uppdrag, energiomställningen och hur den kan realiseras, tillväxt och vikten av digitalisering, samt konsekvenserna av Rysslands invasion av Ukraina, skriver hovet på sin hemsida.

Besöket avslutades med en visning av kontrollrummet där de svenska kraftsystemen styrs.

LÄS MER: Sonens skymf mot drottning Margrethe upprör danskarna
LÄS MER: Drottning Silvia på benen efter trista sjukdomsbeskedet
LÄS MER: Prinsessan Sofias nya lyxiga outfit – chockpriset som överraskar

[/caption]

Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen