Sonens skymf mot drottning Margrethe upprör danskarna

Utländskt

Ett märkligt och ovärdigt beteende.
Drottning Margrethe lider svårt under sin rehabilitering.
Samtidigt vägrar prins Joachim träffa sin nyopererade mor.

[/caption]

Det var i februari som drottning Margrethe, 82, under flera timmar opererades i ryggen. Ett stort team med läkare och specialister var engagerade i ingreppet som genomfördes på Rigshospitalet i Köpenhamn.

[/caption]

Ingenting fick gå fel. Den danska monarken hade länge tvingats av svåra smärtor i ryggen och till slut blev det ohållbart – en operation genomfördes.

LÄS MER: Drottning Silvia på benen efter trista sjukdomsbeskedet

Drottning Margrethe har genomgått en ryggoperation och vilar nu ut efter det stora ingreppet. Bild: TT

Just nu pågår rehabiliteringen. Drottningen fick lämna sjukhuset efter ett par veckor och just nu försöker hon bli kry igen hemma på slottet Amalienborg.

Operationen ska ha gått bra men själva återhämtningen tar längre tid än beräknat och det kommer dröja länge än innan drottning Margrethe är tillbaka i fullt slag.

Under tiden får kronprins Frederik, 54, ta ett extra stort ansvar och han är just nu statsöverhuvud i vårt södra grannland.

LÄS MER: Prinsessan Sofias nya lyxiga outfit – chockpriset överraskar

Prins Joachim ligger i fejd med sin mor efter det att drottning Margrethe beslutat att hans barn inte längre ska ha kungliga titlar. Bilder: TT
Den yngste sonen prins Joachim, 53, är det sämre beställt med. Han har inte träffat sin mamma en enda gång sedan operationen.

Ett beteende som väcker frågor.

Det är inte första gången det är problem med prins Joachim. Han har tidigare uteblivit från att fira drottningen på hennes födelsedag.

Efter att drottning Margrethe i augusti beslutade att prins Joachims barn inte längre ska få ha prins- och prinsesstitlar har han varit öppet kritisk mot sin mor.

LÄS MER: Prins Harry vräkt – tvingas bo i gästrummet hos vännerna

Både prins Joachim och ex-frun grevinnan Alexandra är irriterade över drottning Margrethes agerande. Bild. TT

Prinsens exfru, grevinnan Alexandra, 58, har i media gått ut och konstaterat:

– Vi känner oss utfrysta.

Drottning Margrethe har redogjort för sina skäl till förändringen inom kungahuset. Ett kungahus kan inte ha för många prinsar och prinsessor, då tappar det till slut sin legitimitet.

Dessutom ville drottningen att det var hon som skulle genomföra reformen, annars hade kronprins Frederik tvingats göra det som en av sina första åtgärder då han en dag har tillträtt tronen.

LÄS MER: Carl Philips hemliga kärleksbild med Sofia sprids i utlandet

Drottning Margrethe menar att hon tog beslutet att minska ner på kungahusets medlemmar för att underlätta för kronprins Frederik. Bild: Britta Pedersen/AP/TT

Drottningen ville helt enkelt genomföra en nödvändig reform och hon ville göra det nu för att skydda kronprinsen.

Argumenten verkar inte bita på prins Joachim. Han fortsätter sura verkar vägra träffa sin åldriga och nyopererade mor. Ett oanständigt beteende vare sig man är kunglig eller ej.

Prins Joachim bor med sin familj i Paris sedan ett par år tillbaka. Snart ska man flytta till USA.

Nu försöker prins Joachim förklara sitt beteende i en intervju med Ekstra Bladet, rapporterar Svensk Damtidning.

LÄS MER: Kungens krav: Stoppa intima bilden på Victoria och Daniel

Prins Joachim ursäktar med sig att han inte haft tid att träffa sin mor. Den förklaringen är det inte många som tror på. Bild: Martin Sylvest/AP/TT

Prins Joachim bekräftar att han inte besökt sin mamma sedan operationen. Han hävdar att ”inte haft tillfälle att åka hem till Danmark”.

Det låter lite märkligt, fågelvägen är det 100 mil mellan den franska och danska huvudstaden. Det tar exempelvis bara 1 timme och 50 minuter att flyga.

Prins Joachim kanske trots allt inser att han har gjort bort sig, han planerar att vara på plats i Köpenhamn för att fira drottning Margrethe på hennes 83-årsdag och de har haft kontakt efter operationen.

– Det var över telefon, jag har inte varit i Danmark på senaste tiden, säger prinsen till Ekstrabladet.

LÄS MER: Drottning Margrethes tunga bakslag efter operationen

Kronprins Frederik har tagit rollen som statschef i Danmark medans hans älskade mamma vilar ut. Bild: Bernd Von Jutrczenka/AP/TT

Vi får innerligt hoppas att prins Joachim inser att man bara har en mor här i livet och att det gäller att ta vara på tiden tillsammans, speciellt när den börjar lida mot sitt slut.

Det danska folket är upprörda över prins Joachims beteende mot den älskade ”dronningen”.

LÄS MER: Så mycket kostar prinsessan Madeleines stora lyxrenovering
LÄS MER: Kung Charles tunga bakslag med Camilla efter jättebråket
LÄS MER: Efter cancern: Prinsessan Christina berättar om sitt nya liv

[/caption]

Senaste nyheter

Mer om Utländskt