Så mycket kostar prinsessan Madeleines stora lyxrenovering

Kungafamiljen

Prinsessan Madeleine kommer bo ståndsmässigt.
Inför kunglighetens flytt till Sverige har hennes stora våning lyxrenoverats flera gånger.
Nu avslöjas priset för det omfattande arbetet.

[/caption]

Prinsessan Madeleine, 40, och hennes familj har bott i USA under flera år. Men nyligen meddelade kungligheten att de ska flytta hem till Sverige i slutet av sommaren.

[/caption]

På andra sidan av Atlanten har prinsessan Madeleine levt i solskensstaten Florida där hon och maken Chris O’Neill, 49, äger ett palatsliknande jättehus, som de nu säljer för omkring 80 miljoner kronor.

LÄS MER: Prins Harry vräkt – tvingas bo i gästrummet hos vännerna

Prinsessan Madeleine och maken Chris O’Neill flyttar till Sverige. Bild: TT

Anledningen till att familjen ska flytta till Stockholm uppges vara Madeleines hemlängtan och att hon dessutom vill att barnen ska få en fortsatt uppväxt och skolgång i Sverige.

När prinsessan Madeleine anländer till Stockholm väntar en stor och helt nyrenoverad lyxlägenhet.

Allt om kungligt har tidigare berättat om bostaden som ligger i Hovstallet på exklusiva Östermalm mitt i Stockholms city.

LÄS MER: Prinsessan Sofias nya lyxiga outfit – chockpriset överraskar

Prinsessan Madeleine har levt i USA sedan 2018. Men nu har hon fått hemlängtan. Bild: TT
Under 2014 renoverades våningen, som då var i stort behov av uppfräschning, för 6,8 miljoner kronor. Statens Fastighetsverk bekostade kalaset.

Vid årsskiftet 2018/2019, var det dags igen. Man rev väggar  och byggde bland annat samman Madeleines våning med en intilliggande. Nya rum kunde därför tillföras samtidigt som badrummen renoverades och en stor walk-in-closet uppfördes.

Den här gången spräcktes budgeten och renoveringen blev dubbelt så dyr: 5 miljoner kronor. Även då fick skattebetalarna stå för notan.

LÄS MER: Drottning Silvia hastigt sjuk – hovet går ut med diagnosen

Nu ligger prinsessan Madeleines jättelika lyxkåk i Miami ute för försäljning med ett utropspris på 80 miljoner kronor. Bild: TT, Mäklarbild

Det innebär att prinsessan Madeleines lyxvåning har renoverats för närmare 12 miljoner kronor.

Hovets informationschef Margareta Thorgren, 59, försökte efteråt förklara varför prinsessans bostad åter renoverades för så många miljoner.

– Det är flera orsaker, bland annat har det att göra med logistik- och säkerhetsaspekter och säkerhetsfrågor kommenterar inte hovet, sa hon till Expressen.

LÄS MER: Kungens krav: Stoppa intima bilden på Victoria och Daniel

Hemma i Stockholm kommer Madeleine och hennes familj bo i deras nyrenoverade våning i Hovstallet. Bilder: TT

Hovstallet, som ansvarar för kungens hästar och bilar, inrymmer även en mängd attraktiva bostäder som disponeras av regenten. Därför bor till största delen hovpersonal och kungavänner i fastigheten.

Det finns även uppgifter om att prinsessan Madeleine bara inledningsvis ska bo i Hovstallet. Därefter sägs det att hon och familjen ska flytta till Villa Loviseberg i Ulriksdals slottspark.

Den storslagna fastigheten köptes av Statens Fastighetsverk för 59 miljoner kronor hösten 2021. Säljarna var de goda kungavännerna Hans Eric ”Jeje” Brodin och hustrun Eva Benita ”Putzi” Brodin.

LÄS MER: Prins Daniel på benen efter trista sjukdomsbeskedet
LÄS MER: Prinsessan Madeleines nära vän i ny pinsam skandal
LÄS MER: Kung Charles tunga bakslag med Camilla efter jättebråket

[/caption]

Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen