Victorias allvarliga signal – mitt under födelsedagsfesten

Znyheter

Ett par allvarsord mitt i födelsedagsyran.

Kronprinsessan Victoria fyller år och glädjen är i topp.

Men samtidigt vill den omtänksamma kungligheten påminna om de som inte är så privilegierade.

[/caption]

Det är ingen slump att kronprinsessan Victoria, 44, mitt i firandet av henne väljer att lyfta fram de svagaste i vårt samhälle.

[/caption]

Den vackra kungligheten är genuint empatisk och osjälvisk så det är ingen slump att hon passar på att lyfta fram andra trots att det är hennes stora dag.

LÄS MER: Bild-Extra: Här rockar Estelle loss när mamma Victoria firas

Kronprinsessan Victoria tog tillfället i akt och under sin bemärkelsedag skänker hon en tanke åt de behövande.

Victoria tänker på de som har det svårt under sin stora dag.

– Det är många som lider av psykisk ohälsa idag, och pandemin har inte gjort det bättre. Det är väldigt viktigt att vi pratar om de här frågorna, och jobbar med dem, säger kronprinsessan Victoria i ett uttalande, rapporterar Newsner.

LÄS MER: Prins Daniels härliga dag på Öland med golf

Kronprinsessan Victoria har ett gott hjärta och hon månar om de som har det tufft.
Under Victoriadagen sker en insamling till kronprinsessans fond som startades 1997, i samband med att kungligheten fyllde 20 år.

– Barn med funktionsnedsättning eller kronisk sjukdom har samma rätt till en aktiv fritid som alla andra barn. Radiohjälpens insamling till Kronprinsessan Victorias fond möjliggör stöd i Sverige vid bland anant lägerverksamhet, resor/utflykter och olika idrotter – aktiviteter som ofta kräver resurser för extra personal och anpassad utrustning. Syftet är att stödja aktiviteter som bidrar till en aktiv fritid, att bryta isolering, höja livskvalitén, stärka självkänslan och till att träffa nya vänner, står det på Radiohjälpens hemsida.

LÄS MER: Carl Philips och Sofias fantastiska sommarlycka med barnen

Kronprinsessan Victoria fyller 44 år och firas av hela svenska folket.

Kronprinsessan tycker om att fylla år och hon uppskattar all glädje, värme och tillit hon möter i samband med det traditionsenliga firandet på vackra Solliden. Men samtidigt ser hon alltid till att inte sätta sig själv i främsta rummet – till och med på sin födelsedag ser hon framför allt till andras behov.

Årets firande är även det präglat av coronapandemin. Det blir ingen traditionsenlig Victoriakonsert på idrottsplatsen i Borgholm. Istället blir det en konsert inne i Borgholms slottsruin med 300 specialinbjudna gäster.

LÄS MER: Allt om Victorias födelsedag – hela guiden

Det lär naturligtvis bli en härlig dag och kväll för kronprinsessan Victoria.

Bland andra Benjamin Ingrosso, 23, kommer uppträda och han uppges vara en personlig favorit till både prinsessan Estelle, 9, och prins Daniel, 47.

En viktig händelse på Victoriakonserten är prisutdelningen årets Victoriastipendiat och det är skridskoåkaren och världsmästaren Nils van der Poel, 25, som föräras stipendiet i år efter sina två fantastiska VM-guld på 5 000 och 10 000 meter.

LÄS MER: Prins William rasande efter de hemska påhoppen
LÄS MER: Efter krisen: Madeleines fina återförening med maken Chris
LÄS MER: Grevinnan Alexandra talar ut om sin skönhetsoperation

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter