Prins William rasande efter de hemska påhoppen

Utländskt

Nu är måttet rågat.

Prins William tar bladet från munnen och talar
klarspråk.

Tronarvingen är rasande.

[/caption]

Av: Emma Andersson | Bilder: TT | Publicerad: 2021-07-13

Fotbolls-EM fick en ytterst dramatisk avslutning – England förlorade på straffar mot rivalen Italien som blev Europamästare efter att ha gjort en strålande turnering.

[/caption]

För England var det desto mer bittert att än en gång åka ut på straffar. Hela landet längtade efter en ny titel – det är 55 år sedan som England vann fotbolls-VM då man besegrade ärkerivalen Tyskland på Wembley inför ögonen på drottning Elizabeth, 95.

LÄS MER: Carl Philips och Sofias fantastiska sommarlycka med barnen

Prins William. hustrun Kate och sonen prins George följde den spännande matchen mellan England och Italien.

I finalen mot Italien var det de unga spelarna Jadon Sancho, 21, och Bukayo Saka, 19, som missade sina straffar – Italiens målvakt Gianluigi Donnarumma, 22, räddade deras skott och på läktaren fick prins William, 39, se sitt lag förlora.

Engelsmännen sörjde den bittra förlusten men tyvärr spårade känslorna ur på sina håll och kanter. De bägge spelarna, som är svarta, tvingades utstå både rasism och rena dödshot efter finalen.

LÄS MER: Efter krisen: Madeleines fina återförening med maken Chris

Prins William har nu reagerat starkt mot den rasism som förekom efter att England förlorade matchen.
Nu reagerar hela England på de infama elakheterna som riktats mot de bägge spelarna det senaste dygnet. Även prins William, som sitter med i det engelska fotbollförbundets ledning, har reagerat ytterst starkt på det hela.

Kungligheten accepterar inte dylikt beteende.

– De rasistiska påhopp som riktats mot engelska spelare efter gårdagens match äcklar mig. Det här måste upphöra och alla inblandade måste ställas till svars, skriver han från det officiella Twitterkontot Duke and Duchess of Cambridge, rapporterar Expressen.

LÄS MER: Kronprinsessan Victoria mystiskt försvunnen på Solliden

Prins William gör ett uttalande på sociala medier och visar att han tar ett allt större ansvar för att ena England och dess folk.

Prins William träder allt mer fram som en samlande person för hela Storbritannien. Sedan lillebror, prins Harry, 36, gjort bort sig och lämnat landet har Englands blivande kung tagit större plats.

Prins Charles, 72, med sin lite speciella framtoning, har alltid haft svårt att få undersåtarnas kärlek och respekt medan prins William – som är betydligt mer lättillgänglig och chosefri som person – blir alltmer populär.

För prins William är det viktigt att visa ledarskap, speciellt i frågor som riskerar att ytterligare öka klyftorna i Storbritannien.

LÄS MER: Sanningen om Meghan Markle – illa omtyckt direkt

Prins William har haft en tuff tid med sin bror prins Harry. Båda bröderna har berättat att deras relation har försämrats den senaste tiden.

Det multinationella kungariket har de senaste åren fått allt större problem med rasism och den här problematiken har prins William identifierat.

Förhoppningsvis kan den moderne kungligheten öppna ögonen på de bigotta och inskränkta personer som inte drar sig för att ge sig på andra personer bara på grund av deras hudfärg.

LÄS MER: TV4-stjärnans grönskande möte med kungaparet på Solliden
LÄS MER: Allt om Victoria och Daniels nya lyxiga skärgårdsdröm
LÄS MER: Lömsk läppläsare avslöjade drottningens hemliga samtal

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheter

Mer om Utländskt