Allt om Victorias födelsedag – hela guiden inför festligheterna

Znyheter

Äntligen är årets kalas här!

Victoriadagen närmar sig med stormsteg.

Allt om Kungligt ger dig den ultimata guiden till festligheterna.

[/caption]

Åren bara rasar iväg. Kronprinsessan Victoria, 43, fyller år och i vanlig ordning ska hon hyllas rejält.

[/caption]

Det var den framlidne idrottsmannen och entreprenören Kay Wiestål som fick en snilleblixt. Han ville hylla kronprinsessan Victoria på hennes födelsedag.

LÄS MER: Prins William rasande efter de hemska påhoppen

Kronprinsessan Victorias födelsedag blir naturligtvis en riktig folkfest.

Sagt och gjort – den tidigare svenske mästaren i fotboll startade Victoriadagen 1979 när kronprinsessan skulle fylla två år.

Sedan dess har evenemanget vuxit varje år och numera är det en jätteaparat med aktiviteter som pågår i flera dagar med bland annat Victoriagolfen och Victorialoppet.

Under Victoriadagarna förvandlas Öland till en mötesplats för både turister och bofasta. Ett viktigt tema under dagarna är fysisk aktivitet och en hälsosam livsstil något som ligger kronprinsessan och inte minst hennes make, prins Daniel, 47, varmt om hjärtat.

LÄS MER: Prinsparets fantastiska sommarlycka med barnen

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel vid firandet av kronprinsessan Victorias födelsedag på Solliden 2019. Nu blir det ett annorlunda firande som en följd av coronakrisen.
Det finns flera aktiviteter för både barn och familjer och det hela varvas även med föreläsningar, utställningar och nätverksträffar.

Ett viktigt syfte under dagarna är att samla in medel till förmån för Kronprinsessan Victorias Fond.

Huvudnumret är fortfarande den tv-sända Victoriakonserten den 14 juli och dagen har med åren kommit att kallats Ölands nationaldag.

LÄS MER: Kronprinsessan Victoria mystiskt försvunnen på Solliden

Hela kungafamiljen uppges vara närvarande under årets festligheter.

I år bjuds kronprinsessan och tv-publiken på musikframträdanden av Benjamin Ingrosso, 23, Sabina Ddumba, 27, Mando Diao. Smith & Tell, Moonica Mac, 30, och Sofia Jannok, 38.

– Det känns väldigt inspirerande att kunna presentera ett så starkt uppställ av artister i år när vi har äran att välkomna tillbaka såväl kungafamiljen som några hundra personer i publiken. Jag är övertygad om att det kommer bli en fantastisk konsert, både live och på tv, säger Stephan Rimér, ansvarig för Victoriadagarna, i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Efter krisen: Madeleines fina återförening med maken Chris

Normalt sett brukar firandet av kronprinsessan inledas med att hon möter allmänheten framför Sollidens slott.

Pappa kung Carl Gustaf, 75, brukar med förtjusning leda både allsång och hurra-rop, men på grund av rådande restriktioner, samt risken att skapa folksamlingar, möter kronprinsessan ej allmänheten för att ta emot gratulationer vid rundeln framför Sollidens slott i år.

Lite typiskt såklart men det är bara att gilla läget och kungafamiljen har varit ytterst noggranna under hela året med att hålla sig till rådande restriktioner.

LÄS MER: Kungens fruktansvärda stund – mitt under semestern

Allt om Kungligt ber att få önska kronprinsessan Victoria en fantastisk födelsedag.

Victoriakonserten äger rum inför en begränsad publik på Borgholms slott och sänds i SVT1 och SVT Play onsdag 14 juli kl 21:00. Programledare är Yvette Hermundstad, 49, och Victoriapriset delas ut till skridskoåkaren Nils van der Poel, 25.

Allt om Kungligt ber redan nu att få gratulera kronprinsessan Victoria på hennes födelsedag!

LÄS MER: TV4-stjärnans grönskande möte med kungaparet på Solliden
LÄS MER: Allt om Victoria och Daniels nya lyxiga skärgårdsdröm
LÄS MER: Prins Felix störtförälskad i ny tjej – berättar allt om lyckan

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter