Victorias gripande avslöjande om prins Oscar

Znyheter

785 miljoner har inte tillgång till rent vatten och tre miljarder människor i världen saknar möjlighet att tvätta händerna med tvål.
Skrämmande fakta som kronprinsessan lyfte fram vid tillkännagivandet av Stockholm Junior Water Prize – där hon också berättade en hemlighet om prins Oscar.

[/caption]

Priset har delats ut sedan 1997 och är ett internationellt vetenskapspris för unga mellan 15 till 20 år. Det arrangeras i samband med Världsvattenveckan. I år blev den helt digital men resultatet var inte sämre, snarare tvärtom.

[/caption]

Det var en fint solbränd kronprinsessa, 43, som i blå och vitmönstrad klänning talade i en vacker hemmamiljö med Brunnsviken som bakgrund. Håret var nu ändrat från förmiddagens svall, när hon invigde Stockholm Fashion Week, till uppsatt knut.

LÄS MER: Meghans oväntade drag kan avslöja framtidsplanen

Kronprinsessan Victoria invigde Stockholm Junior Water Prize digitalt.

Kronprinsessan Victoria har länge engagerat sig för just vårt vatten. Det stora intresset delar hon bland annat med prins Albert II av Monaco, 62. Mellan den 22 till den 28 mars skulle hon ha deltagit i Monaco Ocean Week. Men av förklarliga skäl ställdes den in detta år.

– Det senaste halvåret har jag ägnat tillbringat massor av tid med att påminna mina barn om att de måste tvätta händerna, sa Victoria och men påminde alla om att miljontals människor runt om i världen inte har samma möjlighet.

Stockholm Junior Water Prize fick i år flera 1000-tals bidrag även fast det i vanliga fall är från 38 länder och nu endast 29. Årets vinnare var från Japan, Hiroki Matsuhashi och Takuma Miyaki. De hade en kreativ lösning för att bekämpa jorderosion.

LÄS MER: Prinsessan Sofia blir tv-stjärna med Renée Nyberg

Victorias passion för framtiden inspirerar. Att hon inledningsvis väljer att göra en jämförelse med att hon ständigt får påminna sin son Oscar, 4, att inte glömma tvätta händerna, samtidigt som så många andra inte kan, visar hur engagerad kronprinsessan är och att frågan ofta hamnar i fokus hemma på Haga slott.

LÄS MER: Victoria på romantisk kärleksfest i slottspark
LÄS MER: Kungaparets oväntade beslut- flyttar igen
LÄS MER: Prinsessan Leonores tuffa utmaning väcker oro

[/caption]


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter