Victorias härliga påskfirande med prins Daniel på resan

Kungafamiljen

Ägg, sill och massa påskgodis såklart.
Kronprinsessan Victorias påskfirande blir en riktig fest.
Den kungliga familjen firar traditionsenligt.

[/caption]

Påsken är en av de större högtiderna under året och för kronprinsessan Victoria, 45, är det såklart likadant.

[/caption]

På senare år har kronprinsessan Victorias intresse för påsken ökat och i och med barnens ankomst är det mycket som numera ska förberedas.

LÄS MER: Kungens egna ord efter hjärtoperationen: ”Är sliten”

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel gillar att resa bort under påskhelgen. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Kronprinsessan målar påskägg med ungarna, rullar köttbullar i köket och skickar ut prins Daniel för att köpa rikligt med påskgodis. Att den kristna storhelgen firas ordentligt i kungafamiljen går inte att ta miste på.

Kung Carl Gustaf, 76, och drottningen Silvia, 79, ska tillbringa påskhelgen uppe i Storlien där de äger en fin liten stuga.

– Stugan i Storlien är väldigt viktig för kungen, det finns mycket historia där. Och kungen nämnde själv i talet att barnbarnen numera åker skidor i samma backar, det tror jag också betyder mycket för kungen, att traditionen går i arv, säger hovreportern Helena Wiklund till Svensk Dam.

LÄS MER: Kronprinsessan Victoria chockad av morddrama

Det brukar bli en härlig påsk när kronprinsessfamiljen firar den stora högtiden med god mat och mycket godis. Bild: Linda Broström/Kungl. Hovstaterna
Som allt om Kungligt tidigare rapporterat är kungen mycket fäst vid högtider som påsk och ingenting ska ändras sedan tidigare år.

Det gäller även maten på faten där favoritgodsakerna består av sill, ägg, lax, kryddost och köttbullar med lök. Till det tar gärna kungen en liten snaps eller två. Det är ju lite härligt stärkande efter en lång dag ute i skidspåret.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel, 49, har tidigare år valt att resa bort och tillbringa påsken på Öland och Solliden.

LÄS MER: Camilla Parker Bowles stora livsförändring överraskar

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel firar gärna storhelgen i deras privata bostad villa Skönvik på Öland. Bild: Suvad Mrkonjic/TT

På Öland ligger kronprinsessparets privata bostad, Villa Skönvik, som är en trevlig destination när familjen är ledig och får lite välbehövlig egentid med varandra.

– Att villan lockar förstår vi. På husets 328 luftiga kvadratmeter finns gott om plats för äggjakt. Bostaden är beläget både vackert och avskilt inom Sollidens prydliga slottsområde, skriver Svensk Dam och avslutar:

– Bara 200 meter bort ligger Kalmarsund. Men bada får familjen nog vänta med. Ännu är det ju kallt.

LÄS MER: Drottning Silvias fasa efter otäcka anklagelser i stiftelsen
LÄS MER: Efter cancern: Prinsessan Christina berättar om sitt nya liv
LÄS MER: Prinsessan Madeleines nära vän i ny pinsam skandal

[/caption]

Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen