Victorias viktiga och personliga tal hyllas

Znyheter

Kronprinsessan Victoria har gjort det igen.
Gått in i en kris och visat sitt engagemang och fina stöd.
Hennes ord gick rakt in i hjärtat på vår ovärderliga sjukvårdspersonal.

[/caption]

Kronprinsessan Victoria, 43, har än mer börjat fronta det svenska kungahuset. Under våren såg vi henne ute bland det behövande folket. Nu senast fick de via länk höra ord som var mera personliga än vad vi är vana med.

[/caption]

Kronprinsessan var korrekt och allvarlig i sitt öppningstal på Vårdgalan. Blicken såg säkert in i kameran och man kände att hon talade till dem alla men det sätt hon gjorde det på kändes personligt. Det var som att varje individ kunde känna att hon bara talade till just hen.

LÄS MER: Skarpt läge – nu får Victoria ta över allt mer

Kronprinsessan Victorias tal till vårdpersonalen var både gripande och varmt.

Årets Vårdgala blev som väntat en digital tillställning. Syftet med galan är att dela ut priser i tre kategorier som gjort exceptionella insatser inom vården. Galan sändes live på Youtube. Motiveringen till val av kandidat är att de ska ha på ett framgångsrikt sätt bidragit till en mer personcentrerad roll som närt hälso- och sjukvård.

Den strama knuten var extra hårt knuten. Blicken var knivskarp men ändå kärleksfull. Nedanför örsnibbarna dinglade att par svarta stenar elegant. Klänningen hade en beigefärgad bas med prickar och ränder i färgskalan som påminde om Carl Larssons tavlor.

Victoria stod ensam i rummet på Haga slott och bakom syntes en dörröppning till nästa rum. En symbolisk vinkel som säger att dörren står alltid öppen här. Vår blivande regent talade verkligen ifrån sitt hjärta.

LÄS MER: Chris O’Neill tar avstånd hemma i lyxvillan

Kronprinsessan Victoria och kungafamiljens liv har också förändrats på grund av coronakrisen.
– Att sätta patienten i centrum; det kräver engagemang, det kräver ork – och ganska ofta en hel del mod. Det modet kan vara skillnaden mellan ett liv som tar slut i förtid och ett liv som får en ny chans. Det har jag själv sett, på nära håll, och jag vet hur mycket det betyder: Det betyder allt.

Efter det hyllade hon sjukvården än mera och påminner om den pandemi som fortfarande lever och frodas. Hon höjde dem för deras professionalitet inom sitt gebit.

– När pandemin slog till var det många av er som från en dag till en annan fick kasta er in i helt nya arbetsuppgifter – ibland under väldigt tuffa förhållanden och med risk för er egen, och era familjers, hälsa, fortsätter hon.

LÄS MER: Kungens kock tar timeout efter sexanklagelser

Victoria och Daniel har fått ställa in flera av sina inplanerade besök på grund av den ökade smittspridningen i landet.

Victoria beskrev i ord om den svårighet det har varit att bemöta pandemin och hyllade vården för att ha kunnat utvecklas och tackla denna smitta. En smitta som man trevat i mörker utan manualer och med risk för sitt eget liv. Det var imponerande. Hon avslutade sitt anförande med att tacka.

– Därför är jag väldigt glad för att få den här möjligheten att skicka en hälsning till alla er som är med och firar årets Vårdgala. Så, från hjärtat på mig och väldigt många andra i vårt land: Ett varmt tack för allt ni gör. Jag önskar er all kraft ni behöver i ert fortsatta viktiga arbete. Tack.

LÄS MER: Prinsessan Birgitta lurad av fräck bluffmakare
LÄS MER: Victoria och Daniels plötsliga coronabesked
LÄS MER: Hovets drastiska krisåtgärder för Victoria

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter