Carl Philips nya spännande äventyr – ute på hal is

Kungafamiljen

Från racingprins till rallyprins.

Det är ingen måtta på hur begåvad prins Carl Philip är.

Nu har den stilige kungligheten varit ute på hal is.

[/caption]

Som bekant är ju prins Carl Philip, 43, synnerligen racingintresserad. Det var salig prins Bertil som formade den unge kungligheten. Älskade prins Bertil tog sig an den lille blyge kungligheten och gav honom ett intresse för livet – motorsport.

[/caption]

Prins Bertil körde många racertävlingar i sin ungdom, då under pseudonymen Monsieur Adrian.

LÄS MER: Drottning Margrethe tvingas till operation

Prins Carl Philip under Svenska rallyt. Här träffar prinsen Fords stallchef och M-Sports ägare Malcolm Wilson. Bild: Micke Fransson/TT

Med tiden kom prinsen att föra över sitt stora intresse för bilar till kung Carl Gustaf, 76, och när Carl Philip var liten så var det älskade Bertil som var hans stora idol. Tillsammans upptäckte de världen med hjälp av fräsiga sportbilar.

Carl Philips racingintresse är stort och han tävlar med framgång i bland annat Porsche Cup där han hamnat överst på prispallen.

Prinsen är en riktigt begåvad racerförare och han platsar i sporten på egna meriter – inte för att han är resursstark och kunglig.

Prins Carl Philip är en riktigt rutinerad banracingförare på asfalt – numera kan han även titulera sig rallyförare.

LÄS MER: Victoria och Daniels härliga resa till sommarvärmen

Prins Carl Philip körde sträckan på Red Barn Arena i en Toyota Yaris med före detta rallyföraren Petter Solberg som kartläsare. Bild: Micke Fransson/TT
I samband med att Svenska rallyt ägde rum i Umeå passade kungligheten på att köra den 5,16 kilometer långa ” Umeåsprinten”. Som kartläsare hade Carl Philip världsmästaren i rally Petter Solberg, 48, från Askim i Norge.

– Fantastiskt kul så klart, det är jättekul att få prova på att köra, säger prins Carl Philip till SVT Sport.

Det var en utmaning för Carl Philip att byta ut racerbilen mot en rallybil. Det är två helt olika sporter i många avseenden.

– Det är alltid roligt, det var väldigt roligt att få göra det tillsammans med Petter men utan noter och första gången i bilen. Så det är speciellt men jättekul, säger prins Carl Philip till SVT Sport.

LÄS MER: Nya planerna för prinsessan Estelle överraskar

Prins Carl Philip fick en riktigt kul dag med före detta rallyföraren Petter Solberg som kartläsare. Bild: Micke Fransson/TT

Och självfallet så prins Carl Philip på att imponera på norrmannen Petter Solberg som även är dubbel världsmästare i rallycross.

– Kämpekul, han är inte rädd, fin bilkontroll, det hade varit kul om jag hade kunnat ge honom noter.  Han ville verkligen hoppa och landade rejält på fronten, det var roligt, säger Petter Solberg till SVT Sport.

LÄS MER: Prins Harrys fyllefest – polis ryckte ut till slottet
LÄS MER: Kungens väninna tvingas lämna allt efter sambons död
LÄS MER: Silvias skarpa markering efter bilden på Victoria

[/caption]

Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen