Drottning Margrethes mardröm – tvingas till operation

Utländskt

En fasa.

Drottning Margrethe tvingades sjukskriva sig.

Nu kommer ett nytt besked: monarken måste opereras.

[/caption]

Drottning Margrethe, 82, är lika pliktmedveten som sin svenske kusin, kung Carl Gustaf, 76. De bägge monarkerna tjänar sina respektive länder på ett strålande sätt.

[/caption]

De sätter alltid plikten främst och alla deras år på tronen har bidragit till att de är både vördade och älskade av sina tacksamma undersåtar.

LÄS MER: Nya beskedet om sjuka Mette-Marits dåliga hälsa

Drottning Margrethe har tjänat Danmark under hela sitt liv. Nu måste monarken dock vila allt mer. Bild: Liselotte Sabroe//TT.

Den danska ”dronningen” är magnifik och rentav lite frän i sin framtoning, medan vår svenske monark är lite mer försynt och ödmjuk. Deras olika ledarstilar vinner dock i längden – kungligheterna har verkligen folkets kärlek och respekt.

För drottning Margrethe var det en nesa när hon nyligen tvingades ställa in ett officiellt uppdrag, vilket Allt om Kungligt har rapporterat om tidigare.

Hon skulle ha invigt en ny utställning på Nationalmuseet i Köpenhamn. Bara ett dygn innan kom ett tråkigt besked från det danska hovet.

– Drottningen deltar inte i morgondagens planerade arrangemang på grund av problem med ryggen, meddelade det danska hovet, vilket Billed-Bladet rapporterade om.

LÄS MER: Prinsessan Madeleines stora lycka i Florida

Drottning Margrethe har värk i ryggen och nu måste hon opereras för sina smärtor. Bild: Bo Amstrup/TT
Det var smärtor i ryggen som satte stopp för drottning Margrethe. Hon har länge plågats av ryggproblem och på sistone har smärtorna blivit allt mer outhärdliga.

Det spekulerades om när den danska monarken återigen skulle kunna träda i tjänst.

Nu kommer ett dramatiskt besked som väcker oro i vårt södra grannland. Drottningen tvingas till operation. Hon ska genomgå ett omfattande kirurgiskt ingrepp på Rigshospitalet i Köpenhamn.

Efter den stora operationen väntar en tid på sjukhus.

– Som en förlängning av detta förväntas ett längre rehabiliteringsförlopp. Det innebär att ett antal officiella programpunkter inom en snar framtid kommer att skjutas upp, ställas in eller hanteras av andra medlemmar av kungafamiljen, skriver det danska hovet, rapporterar Svensk Damtidning.

LÄS MER: Kungens väninna tvingas lämna allt efter sambons död

Det är danska hovet som meddelar att drottningen ska opereras på Rigshospitalet. Bild: TT

För den danska kungafamiljen och det danska folket är det en veritabel mardröm – onsdag den 22 februari ska drottning Margrethe opereras.

– Det är ett väldigt allvarligt besked. Nu kommer Margrethe inte att kunna utföra sina plikter under överskådlig tid, säger Helena Wiklund, mångårig hovreporter på Svensk Damtidning i en analys.

Den svenska kungafamiljen har informerats och för kung Carl Gustaf är det naturligtvis en fasa att hans älskade kusin tvingas till ett stort ingrepp.

LÄS MER: Victoria och Daniels härliga resa till sommarvärmen

Drottning Margrethe tvingas ställa in en rad uppdrag efter sitt ingrepp. Bild: Ida Marie Odgaard/TT

Nu måste kronprins Frederik, 54, träda in och ta över sin mors plikter. Kronprinsen och hans familj var i färd med att resa till sitt chalet i schweiziska Verbier – den resan kan de sannolikt glömma.

Resa eller ej, för kronprins Frederik är det viktigast av allt nu att hans älskade mor mår bra. Det danska folket håller andan.

LÄS MER: Kungen avslöjade hemligheten för Tommy Körberg
LÄS MER: Nya planerna för prinsessan Estelle överraskar
LÄS MER: Prinsessan Dianas sorgliga hemlighet avslöjas

[/caption]

Senaste nyheter

Mer om Utländskt