Prinsessan Madeleines stora lycka i Florida

Kungafamiljen

Vilken härlig vändning!
Prinsessan Madeleine vet nästan inte till sig av lycka.

Den vackra kungligheten har fått ett härligt besked i Florida.

[/caption]

Av: Gittan Larsson | Bilder: TT | Publicerad: 2023-02-08

Prinsessan Madeleine, 40, har haft det riktigt tungt i hemmet i Pinecrest utanför Miami i Florida. Familjen blev utsatt för ett otäckt inbrott som till och med tvingade prinsessan och hennes make att flytta.

[/caption]

Maken Chris O’Neill, 48, införskaffade ett ståndsmässigt hus på 600 kvadratmeter med en generös pool i trädgården. Där kan Madeleine och barnen njuta i avskildhet samtidigt som hemmet ligger i ett trevligt område med hög säkerhet.

LÄS MER: Mette-Marits nya kärleksbesked med kronprins Haakon

Prinsessan Madeleine får glada nyheter hemma i Florida. Bild: Adam Ihse/TT

Efter inbrottet drabbades Florida väldigt hårt av coronapandemin och prinsessan och hennes familj isolerades. Dessutom hade inte Madeleine någon möjlighet att komma hem till Sverige. Det var en riktigt tung tid för kungligheten.

Nu ter det sig emellertid som att en vändning är på gång i tillvaron. I somras var hela familjen i Sverige och prinsessan fick njuta av att komma hem och träffa alla väninnor och familjen.

Och nu visar det sig att stiftelsen World Childhood Foundation tuffar på riktigt bra. Prinsessan Madeleine är väldigt engagerad i stiftelsen som startades av hennes mor, drottning Silvia, 79, redan 1999.

LÄS MER: Drottning Margrethes stora hälsoproblem väcker oro

Det är prinsessan Madeleines välgörenhetsorganisation som går riktigt bra. Bild: Linda Broström/Kungl.Hovstaterna
I årsredovisningen för 2021/2022 framgår det att stiftelsens verksamhet står sig mycket stark. Childhood har donerat rekordmycket pengar till välgörande ändamål under året.

2020 skänkte man imponerande 21,9 miljoner kronor och otroligt nog lyckades man mer än dubbla summan för nästa år. Hela 42,8 miljoner kronor har stiftelsen skänkt bort under 2021.

För prinsessan Madeleine betyder arbetet inom Childhood oerhört mycket. Hon och drottningen brinner för de små barnen och det var redan 2006 som prinsessan engagerade sig i arbetet med stiftelsen.

Sedan 2021 är hon vice hedersordförande i Childhood och när drottning Silvia inte längre orkar kommer prinsessan Madeleine att ta över hennes roll är planen.

LÄS MER: Kungen skildras i ny ifrågasatt dokumentär

Prinsessan Madeleine har fått ett allt större ansvar för drottning Silvias stiftelse Childhood. Bild: Kungahuset

Det går inte att ta miste på att drottning Silvia verkligen brinner för Childhood Foundation. Prinsessan Madeleine har berättat att hennes mamma talar om stiftelsen som ”sitt fjärde barn”.

– Jag menar, vi växte upp med Childhood, och pappa brukar säga att vi fick det till både frukost, lunch och middag, berättade Madeleine i SVT:s ”Året med Kungafamiljen”, rapporterar Svensk Damtidning.

LÄS MER: Prins Harrys fyllefest – polis ryckte ut till slottet
LÄS MER: Nya planerna för prinsessan Estelle överraskar
LÄS MER: Kungens väninna tvingas lämna allt efter sambons död

[/caption]
Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen