Drottning Elizabeth berättar om sin tuffa sjukdom

Znyheter

En tuff dam som inte viker ner sig.

Nu avslöjar drottning Elizabeth hur hon tog sig igenom covid-sjukdomen.
Den brittiska regenten fick kämpa.

[/caption]

Drottning Elizabeth, 95, är av tufft virke. Hon har överlevt Blitzen under andra världskriget och en mängd presidenter och premiärministrar.

[/caption]

Det ska mycket till för att drottningen ska darra på manschetten, hon om någon personifierar den brittiska förmågan till stiff upper lip. Men samtidigt måste man ha respekt för drottningens höga ålder och när hon insjuknade i covid-19 i februari blev oron naturligtvis stor.

LÄS MER: Kungens svåger allvarligt skadad i skidolycka

Nu väljer drottning Elizabeth att berätta om sin sjukdomstid. Bild: TT

Drottning Elizabeth överlevde dock det kinesiska dödsviruset och nu berättar hon om sjukdomsperioden.

– Den gör en väldigt trött och utmattad, inte sant?, säger hon i ett videosamtal enligt Sky News, rapporterar Expressen.

Drottning Elizabeths hälsa har varit lite vacklande på sistone och för en tid sedan var hon intagen på sjukhus för ”observation”. Det bidrog naturligtvis till britternas oro när de stod klart att regenten insjuknat i covid-19.

Som tur var drabbades drottningen av ”milda förkylningsliknande symtom” och tämligen snart stod det klart att hon nog trots allt skulle klara sig tämligen väl.

LÄS MER: Drottning Silvias kärleksfulla gest mot prinsessan Sofia

Den brittiska drottningen berättar om när hon blev smittad av covid-19. Bild: TT
Nu har drottningen berättat lite mer om hur hon upplevde sjukdomen, det var i samband med ett videosamtal med sjukvårdsarbetare och covidpatienter på Royal London Hospital som monarken redogjorde för sina egna erfarenheter av hur det är att vara sjuk i covid-19.

Det visar sig att drottning Elizabeth mest av allt blev väldigt trött och utmattad efter att hon insjuknat.

– Denna fruktansvärda pandemi. Det är inte ett trevligt resultat, sa hon enligt Sky News.

Drottning Elizabeth tog även tillfället i akt och berömde sjukvården och framför allt dess personal. Det går inte att ta miste på att hon är imponerad.

– Det är fantastiskt, eller hur? Vad som kan göras när det krävs.

LÄS MER: Prinsessan Estelles nya bild väcker reaktioner

Drottning Elizabeth under minnesceremonin för hennes älskade make prins Philip. Bild: TT

Drottning Elizabeth var inte sjukskriven någon längre tid. Redan i början av mars var hon tillbaka med alla sina plikter även om det mesta löstes med hjälp av digitala hjälpmedel.

Det var in i det sista oklart om drottning Elizabeth skulle kunna medverka på minnesceremonin i Westminster Abbey där hennes framlidne make, prins Philip skulle hedras. Bland andra det svenska kungaparet var på plats i den pampiga katedralen för att betyga sin respekt för den avlidne kungligheten.

LÄS MER: Kronprins Haakons hisnande äventyr i norska Bergen

Drottning Elizabeth gjorde entré med prins Andrew. Bild: TT

Drottning Elizabeth kom dock till ceremonin där 1800 gäster hade samlats. När begravningen av prins Philip skedde i april förra året rasade coronapandemin som värst i England och bara 30 gäster kunde vara på plats i slottskyrkan i Windsor Castle.

Vi minns alla den rörande och sorgliga bilden av en ensam drottning Elizabeth med munskydd i kyrkbänken. Det måste ändå ha känts bra för henne att få ta ett lite mer ”riktigt” farväl av sin make i samband med den pampiga minnesceremonin i Westminster Abbey.

LÄS MER: Prins Joachims sanslösa förmögenhet – så rik är han
LÄS MER: Camillas brutala sågning av Meghan Markle
LÄS MER: Kungens härliga kväll – rockade loss med Silvia

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter