Drottning Silvia i storbråk om pengar med Patrik Sjöberg

Znyheter

Det som kunde tyckas vara en god gärning blev det motsatta.
Drottning Silvia ville inte ta emot Patrik Sjöbergs gåva till Childhood.
Nu rasar den förre höjdhoppsstjärnan mot agerandet.

[/caption]

Dispyten handlar om att Patrik Sjöberg, 56, ville skänka 10 000 kronor till World Childhood Foundation. Men när pengarna sattes in meddelade drottning Silvias, 77 organisation att man inte ville ha dem och returnerade hela beloppet.

[/caption]

Drottning Silvia grundade World Childhood Foundation 1999. Organisationens vision är att ”alla barn har rätt till en barndom fri från sexuella övergrepp, exploatering och alla former av våld”.

LÄS MER: Så skyddar sig norska kungaparet i pandemin

Patrik Sjöberg är irriterad efter att Childhood inte ville ha hans pengar.

Prinsessan Madeleine, 38, har under senare år blivit mera delaktig i projektet. Organisationen är djupt tacksam för allt stöd de kan få till att bygga en tryggare värld för barnen. Men det är viktigt varifrån pengarna kommer.

Höjdhoppslegenden Patrik Sjöberg, 56, arbetar genom sin organisation för samma sak, men när han ville skänka pengarna returnerades donationen, vilket gör honom riktigt irriterad.

På Facebook skriver han nu ett rasande inlägg, rapporterar Svensk Dam:

– Vänta lite nu här, jobbar Childhood för att hjälpa barnen? skrev han. Han anklagade samtidigt drottningens skötebarn för att ”stryka pedofilerna medhårs”.

LÄS MER: Höggravida Sofia på viktigt uppdrag

Drottning Silvias organisation menar att man inte kan ta emot bidrag från någon som uppmanar till våld.
Men anledningen är mycket enkel.

Childhood kan inte acceptera våldsuppmaningar och på kläder Sjöberg säljer genom sin organisation är de tryckta texterna relaterade till våld. På tröjorna står det: ”Kill your local pedophile” och ”Hunt your local pedophile”.

– Vi måste vara tydliga med att det för oss är omöjligt att stå bakom ett budskap som uppmanar till våld (om det tolkas bokstavligt) skriver Childhoods vice generalsekreterare Britta Holmberg.

– Forskning visar att stigmatisering och social exkludering av pedofiler snarare ökar än minskar risken för att de ska begå övergrepp, tillägger hon.

LÄS MER: Prins Daniel går före många i vaccinkön

Prinsessan Madeleine har tagit en stor roll i Childhood och deras viktiga arbete.

Men Britta hyllar samtidigt Patrik Sjöbergs mod.

– När Patrik Sjöberg valde att bryta tystnaden och berätta om de övergrepp hans tränare utsatt honom för hjälpte det allmänheten att vidga bilden av vem som är förövare och vem som blir utsatt, vilket är en oerhört viktig del i att förebygga och stoppa sexuella övergrepp mot barn.

Patrik har nu beslutat sig för att inte donera pengarna till World Childhood Foundation. Han menar att hans donationer i framtiden ska hamna i ”rätt händer”.

LÄS MER: Kungens liv blir tv-serie i ”The Crown”-anda
LÄS MER: Danska ex-prinsessan äntligen redo för ny kärlek
LÄS MER: Prins Harry återvänder ensam till England

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter