Drottning Silvias underbara dag med de äldre på Ekerö

Kungafamiljen

En härlig och fin tradition.

Drottning Silvia har firat De gamlas dag på Ekerö.

Det är ett älskat uppdrag för kungligheten.

[/caption]

Av: Gittan Larsson | Bilder: Ekerö kommun | Publicerad: 2023-08-24

Ända sedan 1998 har man firat De gamlas dag på Ekerö väster om Stockholm. Det var drottning Silvia, 79, själv som initierade dagen då man visar extra omtanke om kommunens äldre invånare.

[/caption]

Som bekant ligger Drottningholms slott i Ekerö kommun och både kung Carl Gustaf, 77, och drottningen har ett stort engagemang i kommunens väl och ve. Man känner flera lokala politiker och ser alltid till att hålla sig uppdaterade om vad som pågår.

LÄS MER: Oväntade bilden på Estelle och Victoria sprids i utlandet

Drottning Silvia var klädd i Lovödräkten när hon besökte De gamlas dag som arrangeras av Ekerö kommun. Bild: Ekerö kommun

Första året som man firade De gamlas dag skedde arrangemanget i Drottningholmsparken men numera firas dagen i Ekebyhovs slottspark. Ekebyhov slott ägs av Ekerö kommun och det vackra slottet är en stolthet.

Under De gamlas dag hölls en trevlig picknick och det gick inte att ta miste på att drottning Silvia var engagerad. I vanlig ordning hälsade hon på de inbjudna gästerna som är lite till åren komna.

Silvia konverserade och det strålade om drottningen som bar sin hembygdsdräkt, Lovödräkten – det gör hon alltid på De gamlas dag.

LÄS MER: Lill Lindfors vill trappa ner som artist – och njuta av kärlekslivet

Drottning Silvia talade med en mängd seniora personer som deltog under De gamlas dag. Bild: Ekerö kommun
Drottningen uppmärksammades av kommunen och fick till sin glädje Ekerö kommuns hederspris. Det var Sivert Åkerljung, 53, som är ordförande för Ekerö kommuns kultur- och fritidsnämnd som delade ut priset till en i det närmaste rörd Silvia.

Efter att hon mottog priset höll drottningen ett fint tacktal.

– En dag som denna ger den viktiga möjligheten att skapa gemenskap och är ett fint avbrott i vardagen. Att vara här i Ekebyhovs slottspark tillsammans med er, samtala med er, dela er glädje och vänskap har blivit en kär tradition, sa drottningen och fortsatte:

– Återigen, stort tack för detta fina pris och för det varma mottagandet!

LÄS MER: Victoria och Daniel lämnar Haga – flyttar in i nytt lyxhus

Drottning Silvia brinner för de äldres tillvaro i samhället. Bild: Ekerö kommun

För musikunderhållningen stod The Hebbe Sisters & Ulrika Hebbe och dagen avslutades med att deltagarna gemensamt sjöng nationalsången, rapporterar Kungahuset på sin hemsida.

Man hade även tur med vädret, det var lite molnigt men varmt och skönt. Arrangemanget var i vanlig ordning perfekt och man kunde se på drottning Silvia hur hon verkligen mös till det.

Drottningen har en sällsam förmåga till närvaro och hon sprider alltid värme och trivsel – något som Ekerö kommuns invånare uppskattar.

LÄS MER: Stora oron för Madeleines äktenskap med Chris: ”Iskyla”
LÄS MER: Nya privata kärleksbilden på Victoria och Daniel
LÄS MER: Kungens hemliga krav – ville ha tv-känd man på sin stora fest

[/caption]
Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen