Hagasessornas splittring – agerar helt olika i krisen

Kungafamiljen

Kungafamiljens medlemmar agerar olika i krisen.
Något som märks på Hagasessorna.
Prinsessan Birgitta och prinsessan Margaretha har tagit beslut som skiljer sig åt.

[/caption]

Allt om Kungligt har tidigare berättat om Birgittas, 83, frustration när Mallorca stängdes ner. Hon upplevde att hon kände sig rastlös och uttråkad. I början av året fick hon dessutom ett så stort problem med hjärtat att det stannade.

[/caption]

När coronaviruset slog till vädjade hennes barn, boende i München, att hon skulle resa hem till Sverige. Även drottning Silvia, 76, hörde av sig och var mycket orolig.

LÄS MER: Prinsessan Beatrices stora sorg efter inställda bröllopet

Prinsessan Birgitta och prinsessan Margaretha har alltid gått sina egna vägar. Så även nu.

Det blev drottningen som till slut övertalade Birgitta att lämna sitt älskade Mallorca. Nu bor hon på Stenhammars slott med kungaparet där hon också firade påsk.

Men kungens äldsta systrar har agerat helt annorlunda under den rådande krisen. Samtidigt som prinsessan Birgitta beslutade sig för att åka hem till Sverige valde prinsessan Margaretha att stanna kvar i Storbritannien där hon bor sedan många år.

LÄS MER: Silvias nya tunga motgång i corona-karantänen

Prinsessan Birgitta har valt att åka till Sverige under coronakrisen. Prinsessan Margaretha stannar dock kvar i England.
Prinsessan Margaretha, 85, bor kvar i sitt lilla hus på den engelska landsbygden och detta trots att hela nationen har stängts ner med anledning av covid-19.

Margaretha har alltid utpekats som en prinsessa med stor integritet och med mycket bestämda åsikter. I höstas hade Hagasessorna planerat att fira Margaretha tillsammans med kung Carl Gustaf, 74, i Sverige. Men hon avböjde snällt med motiveringen att det var för kallt här.

LÄS MER: Hovets besked om prinsessan Christinas hälsa

Alla Hagasessorna på samma bild. Margaretha, Birgitta, Désirée och Christina.

Tanken var att en återförening istället skulle ske i vår. Kanske till och med på valborgsmässoafton då kungen fyller 75 år.

Nu är alla sådana tankar lagda på is.

LÄS MER: Så lever svenska kungafamiljen under coronakrisen
LÄS MER: Nya utspelet: Prins Harry och Maghan bannlysta 
LÄS MER: Så firades prins Alexander på 4-årsdagen

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen