Kronprinsessan Victorias fina födelsedag på Öland

Kungafamiljen

En annorlunda men väldigt speciell dag.
Kronprinsessan Victorias födelsedag är inte sig lik.
Den populära kungligheten kan dock glädja sig åt folkets kärlek.

[/caption]

Kronprinsessan Victorias 43-årsdag blir minnesvärd av en trist anledning. Det blir ingen traditionell uppvaktning utanför Sollidens slott där pappa kung Carl Gustaf, 74, brukar leda allsången och hurraropen med stor entusiasm och det blir inget firande av Victoria på idrottsplatsen i Borgholm.

[/caption]

Det är den förhatliga coronakrisen som ställer till det. Folkhälsomyndighetens rekommendationer måste gälla och därför blir det ett rumphugget och annorlunda firande av vår kronprinsessa i år.

LÄS MER: Skräcken inför kronprinsessan Victorias födelsedag

Victoria i den vackra ölandsdräkten som hon alltid bär på sin födelsedag.

Ända sedan kronprinsessan firade sin andra födelsedag på Öland har den vackra sommar-ön blivit den plats där hon traditionsenligt firas, med några få undantag.

Men Victoria är en stoisk och plikttrogen natur så tro inte att hon hänger läpp. Kronprinsessan vill göra allt hon kan i kampen mot coronaviruset och för henne är det en ringa uppoffring att inte kunna bli firad på gängse sätt. Och dessutom förhåller det sig ju så att Victoria kommer bli rejält firad ändå, om än under lite andra former.

LÄS MER: Prinsessan Madeleines dyra pris för sin frihet i USA

Prinsessan Estelle och kronprinsessan Victoria på idrottsplatsen i Borgholm.
En konsert från Borgholms slottsruin med kronprinsessan och hennes familj samt lillebror, prins Carl Philip, 41, med sin familj på plats som publik kommer sändas i SVT.

Kungaparet får följa konserten på tv i likhet med undersåtarna. Kungen och Silvia, 76, ingår ju i riskgruppen och man är varse hotet från det dödliga kinesiska viruset.

LÄS MER: Svårt plågade prins Harry längtar hem till pappa

Prinsessan Estelle och prins Oscar älskar att uppvakta mamma när hon fyller år.

När Victoria föddes 1977 hade vi endast manlig arvsrätt till tronen, men efter en ändring i grundlagen blev hon kronprinsessa den 1 januari 1980 och åtta dagar senare tilldelades kronprinsessan titeln hertiginna av Västergötland.

Det är en älskad och uppskattad kunglighet som firar sin födelsedag, kronprinsessan är den offentliga person i Sverige som åtnjuter det största förtroendet hos svenska folket och den person som erhållit det största förtroendet sedan mätningarna började.

Allt om Kungligt ber att få gratulera kronprinsessan Victoria på hennes stora dag!

LÄS MER: Meghan Markle kritiseras för sin fräckhet mot drottningen
LÄS MER: Prinsessan Estelles stora saknad under sommarlovet
LÄS MER: Prinsessan Sofias underbara sommar med Carl Philip

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen