Kronprinsessan Victorias nya plikt – ett tufft uppdrag

Znyheter

Vackert och angeläget.

Kronprinsessan Victoria har återigen tagit på sig en tuff plikt.

Kungligheten ska besöka Sveriges samtliga nationalparker.

[/caption]

Vi minns alla med värme, kronprinsessan Victorias, 44, triumfartade landskapsbesök. Under två års tid vandrade kungligheten i Sveriges samtliga landskap – succén var monumental.

[/caption]

Nu har vår blivande statschef tagit ett nytt viktigt initiativ. Kronprinsessan, som inte räds en utmaning, har föresatt sig att besöka Sveriges alla 30 nationalparker.

LÄS MER: Prinsessan Madeleines härliga påskbild med barnen

Kronprinsessan Victoria vandrar i Garphyttans Nationalpark utanför Örebro. Hunden Rio var med på vandringen. Bild: TT

På så sätt uppmärksammar kungligheten den viktiga funktion som nationalparker hyser. Kronprinsessan vill även främja friluftsliv, uppmuntra rörelse och få fler att upptäcka vad Sverige har att erbjuda i form av naturupplevelser.

Nyligen var det dags för kronprinsessan att besöka Garphyttans nationalpark i Närke. Tillsammans med lokala experter fick kronprinsessan Victoria uppleva nationalparkens natur med fokus på bland annat vårflora i lövskog, fågelliv, våtmark och barrskog.

Den första delen av vandringen gick från parkens entré upp på Svensbodaberget och med spänstiga steg anträdde den vackra kungligheten parken.

LÄS MER: Harry och Meghan återförenade med drottningen i England

Det var stundtals ganska snårigt men kronprinsessan Victoria tog sig fram ändå. Bild: TT
Efter lunch var det dags för Victoria att njuta på en del av Bergslagsleden. Där vandrade hon genom brukad skogsmark och hon hann även med en sväng in i naturreservatet Dunderklintarna.

Genom att besöka Sveriges alla nationalparker vill kronprinsessan främja friluftsliv, uppmuntra rörelse och få fler att upptäcka vad Sverige har att erbjuda i form av naturupplevelser, skriver hovet på Facebook.

Garphyttans nationalpark bildades 1909 och är en av Sveriges äldsta nationalparker. Marken består till största delen av de forna ägorna till Östra gården, en av fyra bergsmansgårdar i Svenshyttan.

LÄS MER: Prins Andrew kan ha lurats av pedofilmiljardären

Kronprinsessan Victoria ska besöka alla Sveriges nationalparker. Bild: TT

Nationalparkens kärnmiljö består av den gamla gårdstomten och den kvarvarande öppna odlingsmarken, som idag sköts med årlig slåtter. Här finns en mängd olika växter och djur som är typiska för det äldre odlingslandskapets ängsmarker.

Den omgivande barrskogen får i dag utvecklas fritt till naturskog, där både gamla och döda träd lämnas kvar, en miljö där många sällsynta växter och djur trivs.

Kungligheten var på ett strålande humör i den vackra parken.

– Det känns jättebra att vara här och jag är väldigt glad och tacksam att få en sådan här vacker dag, säger kronprinsessan till Nerikes Allehanda.

LÄS MER: Drottning Silvias kärleksfulla gest mot prinsessan Sofia
LÄS MER: Prins Oscars spännande födelsedag 
LÄS MER: Kronprins Haakon hisnade äventyr i norska Bergen

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter