Kungen avslöjar stora sorgen i ny unik podcast

Znyheter

Kung Carl Gustaf hade försökt få till ett möte med prins Philip i över ett år.
Covid-19 kom i vägen.
I en unik podcast berättar monarken nu om minnena och sorgen över den engelska kungligheten.

[/caption]

Kung Carl Gustaf, 74, gör podcast-debut. Kristoffer Triumf, 47, har länge försökt att få kungen att medverka utan resultat. Men äntligen gav hovet med sig. I hans podcast ”Värvet” berättar konungen om sin stora sorg att förlora sin fina vän, prins Philip, som nyligen gick bort.

[/caption]

– Vi hade redan för ett år sedan försökt få till ett besök, åldern tar ut sin rätt. Jag var rädd för att detta skulle hända, säger han i intervjun.

Kungen är även mycket ledsen att inte fått möjlighet att närvara under begravningen. Istället såg han ceremonin via CNN.

LÄS MER: Galen kvinna tog sig in i prins Andrews privata hem

Kungen var nära vän med prins Philip och nu berättar han om den stora saknaden.

– Det var en väldigt känslosam och fin begravning. Annorlunda förstås. Jag hade ju förstås velat besöka och vara med på begravningen, vi hade redan för ett år sedan börjat ta kontakt, och försökt få ett tillfälle för ett besök. Åldern tar ut sin rätt. Jag var rädd för att detta skulle hända. Nu blev ju prins Philip ändå nästan 100 år, fantastiskt, säger han.

Monarken träffade Prins Philip redan som tonåring. Det skulle visa sig vara starten på en fin vänskap med åtskilliga träffar.

– Han var en härlig person, varm och hjärtlig. Väldigt humoristisk och hade alltid en viss twist i det han sa, berättar kungen.

LÄS MER: Märkliga tystnaden kring prinsessan Madeleine

Kungen berättar om prins Philip i podcasten ”Värvet” som drivs av Kristoffer Triumf.
Carl Gustaf lyfter fram ett minne som han skrattat mycket åt under åren.

Det var när kungen och prins Philip tillsammans var ute och seglade. Med på båten var även prinsessan Anne, 70, och prins Charles, 72. När folk ryktesvis fick höra att de skulle komma åkande via slussen samlades många för att få en glimt av de kungliga.

– Då kom ju förstås turister och ställde sig vid kanten och tittade ner på oss. Då säger prins Philip ”Nu vet jag hur det känns att vara en fjäril i ett museum”. Jag tycker det är absolut i rätt skala. Den historien har jag burit med mig som ett kärt minne, säger kungen och påpekar att prins Philip säkerligen skulle skrattat åt historien han berättar.

LÄS MER: Kungens hemliga önskan inför födelsedagen

Det är inför sin 75-årsdag som kungen medverkar i podcasten ”Värvet”.

Podcasten ”Värvet” är känd för att locka till sig intressanta personer. Vissa är lättare att få med. Kung Carl Gustaf var inte en av dem.

Kristoffer Triumf har kämpat sedan augusti förra året – men så en vecka innan den stora 75-årsdagen gav hovet och kungen med sig.

Det visade sig bli ett mycket personligt program. Under den 1,5 timme långa intervjun delade kungen med sig en hel del kuriosa som vi inte visste.

LÄS MER: Prins Harrys svek mot drottningen på födelsedagen
LÄS MER: Drottning Silvias härliga vårtecken skänker glädje
LÄS MER: Lille prins Alexander – mamma Sofia upp i dagen

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter