Kungen och Silvia strålade glatt på besök i Halland

Kungafamiljen

En härlig tur till Halland.

Det strålade om kungaparet när det besökte det vackra landskapet i södra Sverige.

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia fortsätter sin outtröttliga kamp för att ingjuta mod hos undersåtarna efter den prövande coronapandemin.

[/caption]

Kung Carl Gustaf, 75, är en man som får saker och ting gjorda. Så fort den värsta krisen med coronapandemin börjat lägga sig beslutade sig vår monark för att visa sin uppskattning till alla de som arbetat stenhårt under krisen.

[/caption]

Kungen bestämde att samtliga Sveriges 21 län ska besökas av kungahuset. Man har redan hunnit genomföra flera uppskattade besök och nu var det hallänningarnas tur att få ta del av den kungliga glansen med allt vad det innebär.

LÄS MER: Färgglad Victoria peppade personalen – för hälsans skull

Kungaparet har bråda dagar när de besöker landets olika län.

Kungaparet ville återigen uppmärksamma de insatser som genomförts med anledning av covid-19-pandemin. Landshövding Brittis Benzler, 63, och länsrådet Jörgen Peters, 56, var charmanta värdar för det viktiga besöket.

Dagen inleddes på Osbecksgymnasiet i Laholm och kungaparet fick möta lärare, medarbetare och elever som berättade om hur skolans verksamhet påverkats under den förhatliga coronapandemin.

LÄS MER: Drottning Elizabeth sparkas efter all kalabalik

I Halmstad lämnade Björn Gillsäter, son till fotografen Sven Gillsäter, över ett inramat fotografi på drottning Silvia taget av kungen.
Efter det intressanta skolbesöket, där kungaparet flikade in med flera frågor, bar det av till Skummeslöv och vårdcentralen Strandängshälsan. Det bjöds på en intressant rundtur i lokalerna och kungaparet fick bland annat se det mottagningsrum där patienter med covid-19 tas emot.

Sedan väntade Hotel Tylösand, där ju popsångaren Per Gessle, 62, är en av delägarna.

På det flotta hotellet invid havet träffade kungaparet representanter från länsstyrelsen och Region Halland. De kungliga informerades om de insatser som gjorts under pandemin samt den samordnade hanteringen av skyddsutrustning till kommunerna, skriver kungahuset på sin hemsida.

LÄS MER: Mette-Marit på banan igen – nya bilderna avslöjar

Drottning Silvia månar om de äldre och hälsade på 98-åriga Eva Tenfält.

Därefter intogs en välsmakande lunch och sedan fortsatte samtalen, nu med representanter från Svenskt Näringsliv och Getinge Sterilization som berättade om hur pandemin påverkat näringslivet i länet.

Nu skulle man ju kunna tänka sig att programmet var över för dagen – men vår kung är trägen i sitt värv och senare under eftermiddagen begav sig kungaparet till Hallands konstmuseum i Halmstad.

Kungaparet fick se två av museets utställningar: ”Märta Måås-Fjetterström – vävda gestalter” samt ”Sven Gillsäter – fotograf och folkbildare” och till slut var den lyckade dagen till ända.

LÄS MER: Victorias fina kärleksgest mot Daniel
LÄS MER: Här visar Carl Philip sina ömma känslor för Sofia
LÄS MER: Drottning Silvias mysiga gos med en jättegris

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen