Kungens semester avbruten efter dödsbeskeden

Znyheter

En fruktansvärd tragedi.
Det är en bedrövad kung Carl Gustaf som tvingas avbryta sin semester.

Vår plikttrogne monark sätter alltid sitt ämbete först och tvingas agera efter dödsfallen.

[/caption]

Av: Gittan Larsson | Bilder: TT | Publicerad: 2021-07-19

Kung Carl Gustaf, 75, var på ett strålande humör under Victoriadagarna. Det gick inte att ta miste på hur härligt vår monark tyckte det var att äntligen få ha hela familjen samlad. 

[/caption]

Kungen såg till att alla fick roa sig med konserter av både Lena Philipsson, 55, och Carola Häggkvist, 54.

LÄS MER: Meghan Markles nya jobb i Hollywood

Kungen tillbringar sin härliga semester på Öland med kungafamiljen.

En nästintill sprallig kung tog täten och ledde sin vackra familj in på konsertområdet invid Sollidens slott. Det strålade om kungligheterna och kanske framför allt Chris O’Neill, 47, som var ovanligt uppsluppen.

När amerikanen slog sig ner på själva Victoriadagen för att ta del av den vackra Victoria-konserten skojade han med fotograferna utanför Borgholms vackra slottsruin.

LÄS MER: Därför strålar kungen så fröjdefullt på Öland

Det är härliga dagar för kungaparet som får mysa med hela sin familj.
Under konserten uppträdde bland andra Benjamin Ingrosso, 23, till prins Daniels, 47, uppenbara förtjusning – kronprinsessans make och prinsessan Estelle, 9, är riktigt stora fans av sångaren som gör succé överallt just nu.

Även kungen tyckte det var kul med alla artister men det som gladde honom mest var faktiskt det faktum att Chris O’Neill äntligen återvänt till Sverige efter två års frånvaro. Kung Carl Gustaf och amerikanen tycker om att spexa med varandra och de delar även intresset för historia och bilar, dessutom har de inget emot att ta en krispig drink en varm sommarkväll.

LÄS MER: BIld-Extra: Här rockar prinsessan Estelle loss framför mamma

Men kungen fick avbryta sin semester efter de tragiska dödsbeskeden.

För kung Carl Gustaf förbyttes dock glädjen i samband med kronprinsessan Victorias, 44, födelsedag i sorg och bedrövelse.

Vår monark var tvungen att avbryta sin semester på Solliden för att kondolera till statscheferna i översvämningsdrabbade Belgien och Tyskland.

I två fina telegram uttrycker kungen sin medkänsla och sorg med förbundspresidenten Dr Frank-Walter Steinmeier, 65, och med Belgiens kung Philippe, 61.

LÄS MER: Prins William rasande efter de hemska påhoppen

Kungen har skickat kondoleanstelegram till Tyskland och Belgien.

Hittills har översvämningarna i Tyskland och Belgien krävt över 150 liv, det finns dock risk att det är betydligt fler offer.

I sina kondoleanstelegram uttrycker kungen sin sorg och sin medkänsla med offren och deras familjer och han sänder även en tanke till folken i Tyskland respektive Belgien.

Telegrammen är daterade Stockholms slott, det är emellertid oklart om kungen åkt upp från Solliden på Öland eller om dateringen endast sker därifrån då det är från slottet kung Carl Gustaf utgår i sitt ämbete.

LÄS MER: Efter krisen: Madeleines fina återförening med Chris
LÄS MER: Hemligheten bakom prinsessan Estelles klänning
LÄS MER: Carl Philips och Sofias fantastiska sommarlycka med barnen

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheter

Mer om Znyheter